TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Migdală 978-606-95692-4-5
Migdală
Vezi
galerie

Migdală

de Sohn Won-pyung

Id: #434617

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Bestseller în Coreea de Sud, cu peste 1.000.000 de exemplare vândute.


Roman recomandat de BTS și adorat de fani.


O poveste emoționantă și triumfătoare despre cum dragostea, prietenia și perseverența pot schimba o viață pentru totdeauna.

 

Pe scurt, aceasta este povestea unui monstru, eu, care a întâlnit alt monstru.

 

Yun-jae s-a născut cu o afecțiune cerebrală numită alexitimie, care îl împiedică să simtă emoții precum frica sau furia. Nu are prieteni – doi neuroni sub formă de migdală sunt responsabili de acest lucru –, dar mama și bunica sa îi sunt devotate și îi asigură un trai tihnit. Locuința de deasupra anticariatului mamei lui este decorată cu bilețele colorate care îi amintesc când să zâmbească, când să spună „mulțumesc” și când să râdă.

 

În Ajunul Crăciunului – când Yun-jae împlinește 16 ani –, totul se schimbă. Un act de o violență șocantă îi zguduie lumea din temelii, lăsându-l singur și pe cont propriu. Chinuindu-se să facă față pierderii suferite, Yun-jae se retrage într-o izolare tăcută, până când la școala lui sosește Gon, un adolescent cu probleme, iar între cei doi ia naștere o legătură surprinzătoare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sohn Won-pyung

Traducător: Iolanda Prodan

Data apariției: decembrie 2023

Titlu original: Almond

ISBN: 978-606-95692-4-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Alice Books

Teme: emoții, iubire, prietenie

 

Opinii editoriale

„Un roman îndrăzneț de original, care sondează profunzimile condiției umane cu foarte mult umor.”

Entertainment Weekly

„În romanul său de debut, regizoarea și scenarista Sohn Won-pyung explorează cu duioșie adolescența – o experiență universală, complicată aici de împrejurări extraordinare. Cititorii de toate vârstele se vor regăsi și vor empatiza cu greutățile prin care trec personajele.”

Salon

„Won-pyung Sohn înțelege că oamenii care gândesc, simt și comunică diferit nu sunt personajele negative din societate, ci salvatorii acesteia. Stilul ei abundă în empatie și gingășie.”

Madeleine Ryan

„Delicat și sfâșietor. Ca și cum ar coji un fruct, Sohn scoate la iveală emoțiile omului și pune sub semnul întrebării condiția umană.”

Jamie Marina Lau

„O explorare sensibilă a ceea ce înseamnă să trăiești la antipozii vieții emoționale.”

Kirkus Reviews

„Un roman intens și înduioșător. O carte fenomenală, care merită un public larg.”

Wall Street Journal

„M-a făcut să râd, să tresar, să stau cu sufletul la gură și să plâng. Nu am putut să las cartea din mână. Romanul de debut al lui Sohn Won-pyung examinează o lume în care conexiunea triumfă în fața emoției, iar loialitatea devine mai mult decât o calitate.”

Al Woodworth, Amazon Book Review