TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Human Lost
Human Lost
Vezi
galerie

Human Lost

de Osamu Dazai

Id: #425771

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Și alte proze scurte autobiografice
 

Descriere produs

Volumul include prima povestire semnată cu numele Osamu Dazai (Trenul), precum și Human Lost, sursa de inspirație, alături de Florile bufoneriei, pentru Dezumanizat. Povestirile descriu cei zece ani petrecuți de Dazai la Tōkyō și surprind cele două căsnicii ale autorului, tentativele sale de suicid, arestul din motive politice, infidelitatea soției, boala și dependența de morfină, urmate de internarea forțată într-un spital de psihiatrie, precum și singurătatea scriitorului, bârfit și ocolit de toți.


Human Lost descrie experiența de o lună a lui Osamu Dazai în spitalul de psihiatrie, în toamna anului 1936, unde are crize de sevraj violente, rupe hainele de pe el, sparge ferestrele salonului, delirează, țipă la medici și la asistente, dar continuă să scrie pe bucăți de hârtie și scrijelește pereții salonului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Osamu Dazai

Traducător: Iolanda Prodan

Data apariției: septembrie 2022

ISBN: 978-606-95440-4-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Alice Books

Teme: depresie, destin, identitate, moarte, societate, supraviețuire

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Alice Books este o editură nouă atât pe piața de carte, cât și pe site-ul Cartepedia, care promite să aducă cititorilor „cărţi la capătul cărora eşti puţin schimbat”. Cu un început promițător, editura......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Ceea ce disprețuiesc la Dazai este faptul că dă în vileag tocmai acele lucruri din mine însumi pe care vreau să le ascund cel mai mult.

Yukio Mishima

Dazai a fost un vagabond aristocrat, un delincvent autodeclarat și, cu toate astea, a scris cu stăpânirea de sine a unui scrib care ține post.

Patti Smith
Osamu Dazai
Osamu Dazai
Autor

Osamu Dazai (1909-1948), pe adevăratul sau nume Tsushima Shuji, s-a născut în no...

vezi autor