TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mă bucur că mama a murit
Mă bucur că mama a murit
Vezi
galerie

Mă bucur că mama a murit

de Jennette McCurdy

Id: #428943

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Bestseller #1 New York Times


Un volum de memorii sfâșietor și amuzant scris de Jennette McCurdy, vedeta serialelor iCarly și Sam & Cat, despre problemele ei ca fost copil actor – printre care tulburări de alimentație, dependență și o relație complicată cu mama ei autoritară – și cum a preluat din nou controlul asupra vieții sale.

 

Jennette McCurdy avea șase ani la prima sa probă de actorie. Visul mamei ei era ca unica fiică să devină o vedetă, iar Jennette ar fi făcut orice pentru ca mama ei să fie fericită. Așa că a acceptat ceea ce mama ei numea „restricție calorică”, mâncând puțin și cântărindu-se de cinci ori pe zi. A îndurat tratamente masive de înfrumusețare acasă, în timp ce mama o mustra: „Genele tale sunt invizibile, bine? Crezi că Dakota Fanning nu și le vopsește pe ale ei?”. Mama i-a făcut chiar și duș până la șaisprezece ani și, în plus, Jennette a fost obligată să-i împărtășească acesteia jurnalele și e-mailurile, dar și să-și împartă cu ea întregul venit.

 

În Mă bucur că mama a murit, Jennette povestește toate acestea în amănunt, fără nicio ezitare – la fel cum relatează ce se întâmplă atunci când visul se împlinește în cele din urmă. Distribuită într-un nou serial Nickelodeon intitulat iCarly, este împinsă în lumina reflectoarelor. Deși mama e în al nouălea cer, trimițându-le e-mailuri moderatorilor fan cluburilor și tutuindu-se cu paparazzii („Salut, Gale!”), Jennette este copleșită de anxietate, rușine și ură de sine, care se manifestă prin tulburări de alimentație, dependență și o serie de relații nesănătoase. Aceste probleme nu fac decât să se agraveze când, la scurt timp după ce preia rolul principal în Sam & Cat, serialul derivat din iCarly, alături de Ariana Grande, mama ei moare de cancer. În cele din urmă, după ce descoperă terapia și se lasă de actorie, Jennette își începe recuperarea și decide pentru prima oară în viața ei ce își dorește cu adevărat.

 

Spusă cu candoare înviorătoare și umor negru, Mă bucur că mama a murit e o poveste inspirațională de reziliență, independență și bucuria de a-ți șampona singură părul.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jennette McCurdy

Traducător: Lucia Popovici

Data apariției: martie 2023

Titlu original: I'm Glad My Mom Died

ISBN: 978-606-95440-8-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Alice Books

Teme: copilărie, depresie, familie

 

Opinii editoriale

Jennette McCurdy este regina limonadei din lămâi, folosindu-și trauma pentru a țese o poveste dureros de amuzantă, care scoate deopotrivă la lumină felul în care adolescentele din America sunt tratate ca bunuri de consum. Un important document cultural și, în aceeași măsură, unul tulburător de personal.

Lena Dunham

Drumul lui Jennette spre regăsirea de sine – departe de așteptările mamei ei – este impresionant de amuzant. Aduce laolaltă relații nuanțate, suferință complexă, persecuție religioasă și traumă hollywoodiană într-o poveste îndrăzneață, cu o voce comică specifică.

Jerrod Carmichael

Cum poate o carte să fie atât de tristă și, în același timp, atât de amuzantă? Este o artă, iar Jennette McCurdy a stăpânit-o aici de minune. Mă bucur că mama a murit este haioasă, sfâșietoare și fascinantă, în același timp.

Jenny Lawson, autoarea bestsellerelor New York Times „Furiously Happy: A Funny Book About Horrible Things” și „Broken (in the Best Possible Way)”

„Mă bucur că mama a murit este o carte furioasă, tristă, curajoasă, pătrunzătoare, sinceră, sfâșietoare și cu totul captivantă. McCurdy scrie cu o percepție fină și o compasiune surprinzătoare. Fie că le vorbește despre cum disfuncționalitatea le poate părea normală celor mai afectați de ea, despre tortura tulburărilor de alimentație sau despre experiența destabilizantă a celebrității în copilărie, McCurdy îi aduce pe cititori într-un mediu deseori ascuns celor din afară. Este o poveste a maturizării frumos meșteșugită, la fel de neînfricată ca autoarea ei.

Lauren Hough, autoarea bestsellerului New York Times „Leaving Isn’t the Hardest Thing”

Cartea lui Jennette McCurdy este o imagine strălucitoare a vieții ei de copil actor, cutremurător de sinceră și cu o înțelegere fină a psihologiei și emoțiilor prezente în profunzime. Este o lectură captivantă, amuzantă și foarte înduioșătoare.

Hayley Mills, autoarea bestsellerului New York Times „Forever Young”

Cariera de actriță a lui Jennette a fost doar un personaj într-o poveste mult mai importantă. Este o scriitoare înnăscută, cu un simț al umorului nemaipomenit. Povestea ei este sfâșietoare, cu un echilibru plăcut de speranță. Nu am putut lăsa cartea din mână.

 

Laraine Newman, membră a distribuției originale pentru Saturday Night Live și autoarea cărții „May You Live in Interesting Times”