TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ce ne datorăm unii altora
Ce ne datorăm unii altora
Vezi
galerie

Ce ne datorăm unii altora

de Minouche Shafik

Titlu apărut în colecția IQ230 la Litera

Id: #424904

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Un nou contract social pentru o lume mai bună
 

Descriere produs

Ce ne datorează societatea? Și ce-i datorăm noi în schimb? De-a lungul istoriei, răspunsul nostru la această întrebare inevitabilă a fost poate cel mai important factor determinant al experienței umane. Cunoscut sub numele de contract social, acesta ne modelează instituțiile politice, sistemele juridice și condițiile materiale, dar și organizarea familiei și a comunității, bunăstarea noastră, relațiile și perspectivele de viață. Și totuși astăzi patru din cinci oameni din Europa, Statele Unite, China, India și din diferite țări în curs de dezvoltare cred că acest contract nu funcționează pentru ei. În multe privințe, au dreptate. În această carte, economistul cu reputație internațională Minouche Shafik analizează modul în care, în fiecare etapă a vieții – creșterea copiilor, mersul la școală, îmbolnăvirea, găsirea unui loc de muncă și îmbătrânirea –, societățile din întreaga lume aleg diferite moduri de a pune în comun riscurile și de a împărți resursele, găsind o cale de mijloc între responsabilitatea individuală și cea colectivă, cu rezultate foarte diferite pentru cetățenii lor. Dar, în timp ce bogăția unei națiuni va determina ceea ce este posibil, iar valorile sale, ceea ce este de dorit, aceleași provocări urgente în materie de tehnologie, demografie și climă necesită acum o schimbare majoră a priorităților pretutindeni, cu implicații profunde pentru egalitatea de gen, educație, furnizarea serviciilor de asistență medicală, rolul afacerilor și viitorul pieței de muncă. Este nevoie de o nouă paradigmă dacă vrem să ne adaptăm la lumea de acum și să reconstruim încrederea și sprijinul reciproc pe care se bazează cetățenia și societatea.

 

Incredibil de clară și de accesibilă, Ce ne datorăm unii altora ne arată calea către un nou contract social potrivit pentru secolul XXI.



Alte titluri pentru SimonaIacob (traducator):
Noua Hartă (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Minouche Shafik

Traducător: Simona Iacob

Data apariției: iulie 2022

Titlu original: What We Owe Each Other: A New Social Contract for a Better Society

ISBN: 978-606-33-8991-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: conflict, Democrație, identitate, încredere, libertate, manipulare, societate

 

Opinii editoriale

Inteligentă și foarte clară.

Martin Wolf, Financial Times

„Un argument moral puternic și persuasiv... suficient de riguros și de specific pentru a ajuta cititorii să se gândească practic la politicile necesare.“

Melinda Gates

„O contribuție necesară într-un moment de cotitură în istorie... O lectură obligatorie.“

Ursula von der Leyen
Minouche Shafik
Minouche Shafik
Autor

Minouche Shafik este decan al London School of Economics (LSE). Năs­cută în Egip...

vezi autor