TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Din ce sunt făcute sentimentele? 978-630-319-577-3
Din ce sunt făcute sentimentele?
Vezi
galerie

Din ce sunt făcute sentimentele?

de Karl Deisseroth

Titlu apărut în colecția IQ230 la Litera

Id: #434442

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Noua știință a emoțiilor umane
 

Descriere produs

Un tablou neașteptat al minții umane care dezvăluie natura biologică a lumilor și a emoțiilor noastre interioare, prin povești de caz tulburătoare, emoționante și, uneori, sfâșietoare.


Karl Deisseroth și-a petrecut viața căutând adevărul despre mintea umană, atât ca psihiatru renumit, cât și în calitate de cercetător, creând și dezvoltând domeniul revoluționar al optogeneticii, care folosește lumina pentru a ajuta la descifrarea mecanismelor creierului. În Din ce sunt făcute sentimentele? combină cunoștințele despre circuitele interioare ale creierului cu o empatie profundă față de pacienții săi pentru a examina ceea ce dezvăluie boala mintală despre mintea umană și originea sentimentelor – în final, pentru a afla cum îi pot ajuta cei bolnavi pe cei sănătoși.

 

Dezvăluind cercetări inovatoare și studii de caz emoționante, Din ce sunt făcute sentimentele? spune povestea mai generală a originilor materiale ale emoțiilor umane, micșorând prăpastia metaforică dintre vechile circuite ale creierului nostru și momentele semnificative de suferință din viața de zi cu zi. Poveștile pacienților lui Deisseroth sunt bogate în umanitate și aruncă o lumină fără precedent asupra sinelui – și asupra modurilor în care acesta poate ceda. O tânără care suferă de o tulburare de alimentație dezvăluie cum mintea se poate revolta împotriva celor mai primitive porniri ale creierului – foamea și setea; un bărbat în vârstă, sufocat în tăcere de depresie și de demență, arată cum oamenii au evoluat pentru a simți nu doar bucuria, ci și absența acesteia, iar o femeie uigură singură aflată departe de patria ei ne învață importanța, dar și provocările pe care le presupun legăturile sociale profunde.

 

Edificatoare, cu valențe literare și informații esențiale, Din ce sunt făcute sentimentele? este o lucrare revelatoare și extrem de puternică. Ne transformă nu doar înțelegerea asupra creierului, ci și asupra noastră ca ființe sociale, oferind imagini pline de viață despre știință și povești cu ecou despre modul în care tânjim după conexiune și sens.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Karl Deisseroth

Traducător: Paul Grigoriu

Data apariției: februarie 2024

ISBN: 978-630-319-577-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: emoții

 

Opinii editoriale

„O analiză emoționantă și plină de viață a creierului și a emoțiilor umane.”

Nature

„Conectează minunat trăirile interioare ale oricărei ființe umane cu analiza profundă a psihiatriei și a neuroștiinței moderne.”

Robert Lefkowitz, laureat Nobel

„Datorită experienței sale de medic și cercetător, dr. Deisseroth recunoaște limitările științei și ale medicinei și valoarea transcendentă a conexiunii umane elementare... În cele mai dificile momente ale vieții, aceasta poate fi totul.”

The Wall Street Journal

„Din ce sunt făcute sentimentele? pune întrebări despre trăsăturile noastre umane de bază pentru a arunca lumină asupra originii emoțiilor. Deisseroth scrie despre cazuri medicale sfâșietoare și disperate cu cunoașterea medicului și talentul unui romancier de a povesti. Am fost fascinată și nu am putut lăsa cartea din mână.”

May-Britt Moser, laureată Nobel

„Deisseroth reușește performanța dificilă de a emoționa și de a lumina în același timp cititorul.”

The Guardian

„Poetic, inteligent și, mai presus de orice, profund uman.”

Daniel Levitin

„Un amestec de fapt și ficțiune, de realitate și imaginație, de durere și dorință.

Science
Paul Grigoriu
Paul Grigoriu
Traducător

Paul Grigoriu s-a născut pe 6 martie 1945 la Bacău. După încheierea liceului a u...

vezi autor