TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vipere la patru ace 978-630-319-718-0
Vipere la patru ace
Vezi
galerie

Vipere la patru ace

de Paul Babiak, Robert D. Hare

Titlu apărut în colecția IQ230 la Litera

Id: #434648

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cu psihopații la serviciu. Cum să înțelegi și să faci față intrigilor și manipulărilor de la locul de muncă
 

Descriere produs

Să spunem că ești pe cale să angajezi pe cineva în compania la care lucrezi. Corporația își dorește o persoană încrezătoare, carismatică și plină de idei noi. Candidatul X este șarmant, deștept și dă numai răspunsuri corecte la toate întrebările tale. Problemă rezolvată, nu-i așa? Poate că nu.

 

Ne place să credem că, dacă am întâlni o persoană care nu are nici urmă de conștiință – care ar fi capabilă să nu facă nimic dacă acest lucru i-ar servi intereselor –, am recunoaște-o ca atare. În cultura populară, imaginea unui psihopat se suprapune peste cea a lui Hannibal Lecter. Dar, în realitate, mulți psihopați nu își doresc decât bani, putere, faimă sau, pur și simplu, o mașină frumoasă. Unde se duc acești psihopați? Adesea în lumea corporațiilor.

 

Cercetătorii Paul Babiak și Robert Hare studiază de multă vreme psihopații. Hare, autorul cărții Without Conscience, este expert de renume mondial în psihopatii, iar Babiak este psiholog industrial-organizațional. Recent, cei doi au început să studieze împreună modul în care operează psihopații în corporații, iar rezultatele au fost surprinzătoare. Au descoperit că tocmai lumea modernă, deschisă și mai flexibilă a firmelor mari, în care riscurile ridicate pot aduce profituri pe măsură, este cea care atrage psihopații. Aceștia își pot face intrarea ca stele în ascensiune și salvatori ai companiei, dar nu va trece mult timp până ce vor începe să abuzeze de colegi, să își manipuleze supervizorii și vor părăsi locul de muncă lăsând totul în haos.

 

Vipere la patru ace aruncă o privire fascinantă, înfricoșătoare și științific exactă asupra modului în care funcționează psihopații la locul de muncă: ce fel de companii îi atrag, cum își negociază procesul de angajare și cum funcționează zi de zi. Veți afla cum își aplică tehnicile de manipulare „instinctive” – evaluându-și țintele potențiale, controlându-și victimele influente și abandonându-i pe cei care nu le mai sunt utili – în procesele de afaceri precum angajarea, comanda și controlul politic și succesiunea în pozițiile de conducere, ascunzându-se în tot acest timp în hainele culturii corporatiste. Este o lectură obligatorie pentru toți cei din lumea afacerilor, pentru că, indiferent la ce nivel te afli, vei afla care sunt semnalele subtile de alarmă ale comportamentului psihopat și vei putea să te protejezi pe tine și compania – înainte de a fi prea târziu.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Paul Babiak, Robert D. Hare

Traducător: Alexandru Cormoș

Data apariției: martie 2024

ISBN: 978-630-319-718-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: curiozitate, încredere

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Paul Babiak și Robert D. Hare oferă o perspectivă esențială asupra unui pericol adesea ignorat: prezenț......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„[Psihopații] au fost prezenți mereu în consiliile de conducere ale firmelor. Acum avem la îndemână manualul de bază, destinat a deveni clasic, de înțelegere a acestui «prădător intraspecie».”

Dr. J. Reid Meloy, psiholog criminalist și autor al cărții The Psychopathic Mind

„Un îndrumar fascinant despre cum să te ferești de psihopații peste care dai la locul de muncă.”

Winnipeg Free Press