TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viața secretă a secretelor 978-630-319-760-9
Viața secretă a secretelor
Vezi
galerie

Viața secretă a secretelor

de Michael Slepian

Titlu apărut în colecția IQ230 la Litera

Id: #434829

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum influențează universul interior starea de bine, relațiile și chiar cine suntem
 

Descriere produs

Gândește-te la un secret pe care îl păstrezi față de alții. Nu ar trebui să îți ia mult: behavioristul Michael Slepian a descoperit că, în medie, avem 13 secrete în orice moment al vieții noastre. Cercetările lui implicând mai mult de 50 000 de participanți din toată lumea ne arată că secretele cele mai întâlnite implică minciuni pe care le-am spus, ambiții, adicții, probleme de sănătate mintală, relații ascunse și probleme financiare.

 

Secretele ne pot împovăra. Totuși povara, ne spune Slepian, este rareori provocată de actul în sine de a păstra secretul. Mai degrabă, greutatea secretelor vine din faptul de a le duce singuri, fără sprijinul celorlalți. Fie că suntem motivați de protejarea reputației noastre, a unei relații, a sentimentelor unei persoane iubite sau de vreun țel personal sau profesional, un lucru este clar: ascunderea unei părți a universului nostru interior duce adesea la singurătate și izolare. Dar Viața secretă a secretelor ne arată că nu trebuie să fie neapărat astfel.

 

Plină de amănunte proaspete despre unul dintre cele mai întâlnite – și, cu toate acestea, cel mai puțin înțelese – aspecte ale comportamen tului uman, Viața secretă a secretelor aruncă o nouă lumină fascinantă asupra unor întrebări precum: la ce vârstă dezvoltă copiii capacitatea cognitivă de a păstra secrete? Toate secretele necesită aceeași povară mentală? Cum ne putem reconcilia secretele cu dorințele firești de a relaționa, de a ne conecta și de a ne face cunoscuți? Când ar trebui să ne mărturisim secretele? Care sunt caracteristicile confidentului ideal? Păstrarea unui anumit tip de secrete poate într-adevăr să ne crească starea de bine?

 

Având la bază peste un deceniu de cercetări originale, Viața secretă a secretelor dezvăluie modalitățile surprinzătoare prin care secretele ne domină viața și ne oferă strategii bazate pe știință prin care să ne fie mai ușor să trăim cu ele. Rezultatul este o fereastră rară spre mecanismele interne ale minții, ale relațiilor și ale identității noastre.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Michael Slepian

Traducător: Monica Pîrvulescu

Data apariției: februarie 2024

Titlu original: The Secret Life of Secrets

ISBN: 978-630-319-760-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: curiozitate, secret

 

Opinii editoriale

„Incitantă, informativă și precisă din punct de vedere științific – nonficțiune la cel mai înalt nivel.”

ETHAN KROSS, autor al bestsellerului Cum să vorbești cu tine ca să-ți fie bine

„Am adorat această carte! Un pas important înainte în psihologie, Viața secretă a secretelor îmbină cu grație povești palpitante cu știință solid fundamentată.

SONJA LYUBOMIRSKY, autoare a bestsellerului Cum să fii fericit

„Această carte minunată și fascinantă dezvăluie mecanismul psihologic ascuns al secretelor noastre.”

DANIEL GILBERT, autor al bestsellerului Cum să dai peste fericire