TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Prescripția extinctivă
Prescripția extinctivă
Vezi
galerie

Prescripția extinctivă

de Laura Vlăducă

Titlu apărut în colecția Biblioteca practică de drept civil si drept procesual civil la Universul Juridic

Id: #425759

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Practică judiciară comentată
 

Descriere produs

Despre lucrareLucrarea constituie o veritabilă culegere de jurisprudență, având ca obiect de analiză instituția juridică a prescripției extinctive. Aceasta cuprinde jurisprudența relevantă în materia prescripției extinctive, atât a Înaltei Curți de Casație și Justiției, cât și a instanțelor din țară.

 

Cuprinsul lucrăriiLucrarea este compusă din mai multe capitole, care tratează jurisprudența în materiile în care este incidentă prescripția extinctivă. Astfel, primul capitol tratează prescripția extinctivă în raport cu dreptul civil, iar cel de-al doilea capitol se axează pe litigiile cu profesioniști. Cel de-al treilea capitol se îndepartează de dreptul privat, tratând instituția prescripției extinctive în raport cu dreptul administrativ, mai exact prin raportare la contenciosul administrativ și fiscal. Cel din urmă capitol, al patrulea, relevă implicațiile pe care prescripția extinctivă le are în dreptul muncii și securitații sociale.

 

Puncte forteStructura lucrării permite cititorului să urmărească spețele cu ușurință, precum și să identifice aspectele concrete incidente în tratarea prescripției extinctive în dreptul privat și nu numai. Referințele privitoare la hotărâri ale Curții Constituționale, precum și la hotărârile instanțelor europene transformă lucrarea într-un instrument indispensabil unui jurist. Tratând atât aspecte din dreptul privat, cât și din dreptul public, lucrarea oferă soluții concrete în mai multe materii de drept.

 

Publicul țintăLucrarea se adresează deopotrivă practicienilor dreptului, magistrați, avocați sau consilieri juridici. Cu toate acestea, ea poate să constituie o referință importantă și pentru studenții facultaților de drept din anii I, II, III și IV, cuprinzând aspecte privitoare la implicațiile pe care prescripția extinctivă le are în materii întâlnite în toți anii de facultate. De asemenea, din perspectiva subiectului pe care îl tratează, lucrarea constituie și o valoroasă referință bibliografică în realizarea lucrărilor de licență, disertație și chiar a tezelor de doctorat.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Laura Vlăducă

Data apariției: august 2022

ISBN: 978-606-39-1072-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 458

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic