TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Miss Dior
Miss Dior
Vezi
galerie

Miss Dior

de Justine Picardie

Id: #427049

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O poveste despre curaj și moda din vremea războiului
 

Descriere produs

Cartea aceasta nu este o poveste banală despre parfumul Miss Dior. Nu este nici măcar o relatare despre cum a apărut Miss Dior pe piață. Ea este mai mult decât atât. Ea înseamnă cunoaștere, sensibilitate, pasiune. Ea prezintă viața complexă și fascinantă a Catherinei Dior, sora marelui creator de modă Christian Dior și cea care a inspirat crearea celebrului parfum și – de ce nu? – a celebrei rochii Miss Dior.

 

Catherine Dior a fost una din eroinele Rezistenței Franceze din cel de-al Doilea Război Mondial. A iubit Franța, a fost o susținătoare a lui de Gaulle și a știut că, pentru libertatea lui, un om trebuie să lupte. Iar ea a luptat. Cu armele ei. Și pentru asta a suportat consecințele torturilor în celulele Gestapo-ului, a fost deportată în mai multe lagăre de concentrare din Germania, a purtat cu ea, de-a lungul vieții, dureri teribile la șolduri, spate și picioare (pricinuite de lunile de muncă forțată și de marșul morții), a suferit de artrită cronică și reumatism. Iar meritele ei au fost recompensate cu nenumărate decorații și medalii, primite din partea guvernelor francez, englez și polonez.

 

După război, viața ei s-a împărțit între iubire și responsabilitate. Între iubirea pentru oameni și flori și responsabilitatea față de moștenirea lăsată de fratele ei, Christian, lumii întregi. Catherine a trăit discret, demn, fără să epateze și fără să ceară nimic. A vrut doar să arate lumii că o viață demnă poate fi trăită în liniște, discreție și iubire.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Justine Picardie

Traducător: Mihaela Adina Eros

Data apariției: decembrie 2022

Titlu original: Miss Dior: A Story of Courage and Couture

ISBN: 978-973-728-866-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Teme: Al Doilea Război Mondial, curaj, pasiune, război