TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ghidul de viață al optimistului inteligent AI-JUK-GDVAOI-16-N-001
Ghidul de viață al optimistului inteligent
Vezi
galerie

Ghidul de viață al optimistului inteligent

de Jurriaan Kamp

Id: #261420

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Optimismul nu înseamnă negarea realității, ci este un punct de pornire în a face față realității. Faptul că viața ar trebui să fie simplă este o concepție contemporană greșită, cultivată de consumerismul modern, care oferă o soluție rapidă pentru orice inconvenient.

„Pesimismul și optimismul sunt strategii. Noi creăm pesimismul drept răspuns la ceea ce ni se întâmplă. Dar putem, de asemenea, răspunde cu optimism la evenimentele din viața noastră. Iar acest lucru este mult mai profitabil.”

Lecțiile de viață sunt esența existenței noastre. De aceea, modul în care facem față acestor lecții este atât de important. Optimismul se dovedește a fi cea mai promițătoare și profitabilă strategie, pentru că optimistul acceptă realitatea și apoi face ceva în legătură cu ea.

Un optimist se concentrează la potențiala schimbare. Face alegerea conștientă de a îndura în timpuri grele. Nu putem găsi răspunsuri sau soluții dacă nu suntem pregătiți să continuăm să căutăm și să săpăm. Optimismul nu înseamnă mereu distracție și fericire.

Optimistul știe că nu are control asupra tuturor lucrurilor care i se întâmplă în viață, dar că el este cel care alege cum să răspundă. Pesimistul se simte ca o victimă; optimistul caută soluții.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jurriaan Kamp

Data apariției: ianuarie 2016

Titlu original: The Intelligent Optimist’s Guide to Life

ISBN: 978-606-913-033-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 140

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Act și Politon