TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Această parte a Edenului
Această parte a Edenului
Vezi
galerie

Această parte a Edenului

de Hans Peter Duerr

Titlu apărut în colecția Brown Spot la Lebăda Neagră

Id: #430887

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Despre originea religiei
 

Descriere produs

Unele persoane experimentează prezența a ceva divin atunci când ascultă o piesă muzicală. Alții simt că sunt stăpâniți de o putere ciudată când vorbesc în limbi sau simt o legătură cu cealaltă parte când se află în transă profundă și extaz. Misteriosul poate provoca groază și frică, dar în același timp fascinează. Oamenii își imaginează fantome, demoni, zei sau ființe dintr-o altă lume ca fiind cauza din spatele acestor fenomene inexplicabile. Potrivit lui Hans Peter Duerr, această experiență a inaccesibilului este cea care caracterizează începutul religiei. În această carte, după ce a consultat numeroase studii etnologice și descoperiri neuroștiințifice moderne, renumitul etnolog explorează răspunsurile asupra experiențelor religioase.


Cu un limbaj explicit, în volumul Această parte a Edenului. Despre originea religiei Hans Peter Duerr cercetează modul în care fenomenele inexplicabile au fost interpretate prin sfera religiei, de la începuturile culturii umane din epoca pietrei până în perioada New Age, povestind despre experiențe în apropierea morții, despre apariții ale Fecioarei Maria, despre oameni care comunică cu morții și au relații romantice cu fantomele. Elocvent și uimitor, studiul său creează o panoramă care abundă în informații asupra istoriei omenirii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Hans Peter Duerr

Traducător: Elena Ciurlic

Data apariției: iunie 2023

ISBN: 978-606-9623-79-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 762

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Lebăda Neagră

Teme: iubire, moarte, Cultură

 

Opinii editoriale

„[Și totuși] Ce este sacru?” Tot ceea ce este tabu, interzis, tăinuit, sentimentele și emoțiile intense și ceea ce este pur și simplu inexplicabil reprezintă experiențe religioase? Trăirile «religioase» se nasc din ceva anume sau le «primim» pe cale transcendentă? Sau unde este granița dintre o experiență religioasă și un fenomen explicabil în mod natural? Prin lucrarea sa îndrăzneață, H.P. Duerr ne invită să răspundem acestor întrebări ridicând toate vălurile și punând sub lupă experiențele cele mai tăinuite, fascinante și scandaloase deopotrivă, care au marcat conștiința umană.”

Elena Ciurlic, traducător
Hans Peter Duerr
Hans Peter Duerr
Autor

Hans Peter Duerr (născut la 6 iunie 1943) este antropolog german și autor a ze...

vezi autor