TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Războiul lui Peiper. Anii de război ai liderului SS Jochen Peiper: 1941–1944
Războiul lui Peiper. Anii de război ai liderului SS Jochen Peiper: 1941–1944
Vezi
galerie

Războiul lui Peiper. Anii de război ai liderului SS Jochen Peiper: 1941–1944

de Danny S. Parker

Titlu apărut în colecția Grey Spot. Editura Lebăda Neagră la Lebăda Neagră

Id: #422538

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

,,Tânărul colonel SS Jochen Peiper a reprezentat un strălucit simbol al propagandei. Remarcat și sprijinit de însuși Hitler în anturajul elitei naziste, a devenit faimos datorită numeroaselor și fulgerătoarelor victorii repurtate conducându-și blindatele în stepele rusești sau în teatrul de război din Vest. Un comandant hotărât, inteligent și ambițios, înzestrat cu remarcabile însușiri de luptător: curaj, tenacitate, inspirație în deciziile asumate; totodată și un ofițer loial Führerului, încărcat cu decorații, necruțător, temut și detestat pentru cruzimea unor acțiuni de pedepsire ordonate fie împotriva prizonierilor, fie a civililor.

Tradus acum în România prima oară, Danny S. Parker este cunoscut și prețuit pentru minuțiozitatea și obiectivitatea investigațiilor și considerațiilor sale privind desfășurarea celui de-al Doilea Război Mondial. Ca să îl poată portretiza cât mai veridic pe controversatul colonel german Jochen Peiper, autorul s-a documentat timp de 20 de ani.” (Claudiu Christescu)

Războiul lui Peiper este dedicată controversatului colonel SS Jochen Peiper. În Germania celui de-al Doilea Război Mondial, Peiper întrunea caracteristicile definitorii atribuite de o propagandă exacerbată arianului tipic, acest falnic și temerar războinic, emblematicul exponent al rasei pur germanice, fiind remarcat și sprijinit de însuși Himmler, în anturajul elitei naziste. Astfel că, după ce în anii de început ai războiului își demonstrase loialitatea și eficiența ca asistent personal al lui Himmler, lui Peiper i s-a oferit ocazia să se afirme pe front, într-o funcție de comandă. Postură din care a devenit faimos prin numeroase victorii repurtate, datorate inspirației deciziilor asumate, curajului și tenacității, însă și prin cruzimea unor acțiuni de pedepsire ordonate.” (Danny S. Parker)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Danny S. Parker

Traducător: Micșunica Ionescu

Data apariției: aprilie 2022

ISBN: 9786069682951

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 654

Limbă: Română

Dimensiuni: 15,5x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Lebăda Neagră

Teme: Al Doilea Război Mondial, nazism

Danny S. Parker
Danny S. Parker
Autor

Danny S. Parker, istoric, este considerat un expert în al Doilea Război Mondia...

vezi autor