TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sertarul cu amintiri 9786069604847
Sertarul cu amintiri
Vezi
galerie

Sertarul cu amintiri

de Genoveva Preda

Id: #434881

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pentru mulți poate, teatrul pentru copii e „ruda săracă a artei”, dar nu este adevărat. El are valoarea seminței care, aruncată primăvara în pământ, când are soare și apă, rodește. Bunăoară, acum câțiva ani, mergând pe stradă, mă oprește un domn și mă salută, ridicându-și pălăria. Neamintindu-mi chipul lui, i-am zis: „Mă iertați de întrebare… Unde ne-am cunoscut?” Răspunsul lui a fost copleșitor pentru mine: „Eram în sală”!

Genoveva Preda

 

Povestindu-și viața, Genoveva Preda vorbește nu numai despre sine, ci și despre ceilalți, nu pentru a își pune în valoare propria persoană, ci pe partenerii săi de scenă sau pe regizorii cu care a legat strânse și calde prietenii, distribuindu-i – ea însăși de această dată – în roluri principale din destinul său actoricesc pe Amza Pellea, Leopoldina Bălănuță, Tatiana Iekel, Marin Moraru, Daniela Anencov, Ion Gheorghe Arcudeanu, Vasile Menzel, la fel ca și pe Ion Cojar, Andrei Brădeanu, Ion Lucian și pe atâția alții.

 

O vedem astfel pe artistă într-un fel despre care ea însăși, din modestie și delicatețe, nu s-a gândit să ne vorbească despre sine: sensibilă, altruistă, uneori vulnerabilă în fața încercărilor vieții, dar puternică și tenace, găsind mereu resursele de a se ridica și de a merge mai departe, trăind parcă fiecare clipă la intensitate maximă, fără a ezita să înfrunte opreliștile sau să întindă mâna pentru a atinge ceea ce nu este chiar la îndemână.

Alina Ioniță

extinde
 

Detalii produs

Autor: Genoveva Preda

Prefaţator: Alina Ioniță

Data apariției: decembrie 2023

ISBN: 9786069604847

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 270

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartex

Teme: destin, emoții, prietenie