TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Secretul jurnalului de la Kiev 978-973-34-1555-8
Secretul jurnalului de la Kiev
Vezi
galerie

Secretul jurnalului de la Kiev

de Erin Litteken

Id: #432352

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum supraviețuiești când viața...valorează mai puțin decât o mână de grâu?
 

Descriere produs

În anii 1930, activiștii lui Stalin străbăteau Uniunea Sovietică slăvind măreția agriculturii colective. Era primul pas spre ceea ce a creat o foamete produsă de om care, în Ucraina, a luat aproape 4 milioane de vieți. Inspirată de o istorie pe care lumea a uitat-o, iar guvernul rus o neagă, Erin Litteken resuscitează povestea lor.
 
 
În 1929, Katia are 16 ani, este înconjurată de membrii familiei și îndrăgostită de băiatul din vecini. Când activiștii lui Stalin sosesc în satul ei, exercită doar o presiune moderată asupra oamenilor ca să se înscrie în colectivă. Dar curând unii vecini dispar, cei care se pronunță împotriva colectivizării nu mai sunt văzuți niciodată și nesiguranța crește de la o zi la alta.
 
 
Rezistența are un preț și, pe măsură ce foametea disperată cuprinde în ghearele ei zona rurală, supraviețuirea pare mai mult un vis decât o posibilitate. Dar, chiar și în cele mai întunecate vremuri, iubirea nu-și slăbește chemarea.
 
 
Șaptezeci de ani mai târziu, o tânără văduvă descoperă jurnalul bunicii ei, cel care va dezvălui secretele demult îngropate din trecutul încărcat al familiei ei.
 
 
Este o poveste despre reziliența spiritului uman, despre dragostea care ne ajută să trecem prin cele mai grele ore ale vieții noastre și despre adevărata oroare a ceea ce s-a întâmplat în timpul Holodomor-ului.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Erin Litteken

Data apariției: septembrie 2023

Titlu original: The Memory Keeper of Kyiv

ISBN: 978-973-34-1555-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 416

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Univers

Teme: iubire, moarte, secret, supraviețuire, familie

 

Opinii editoriale

„Nu mi-am închipuit niciodată că publicarea romanului meu despre o oprimare din trecut a poporului ucrainean va coincide cu o altă tragedie atât de asemănătoare.”

Erin Litteken

„Un debut care emoționează puternic... Istoria tragică a Ucrainei stârnește ecouri dureroase în criza din prezent, iar din fiecare pagină spiritul poporului ucrainean strălucește, neîncovoiat, nesupus și de neînvins.”

Kate Quinn, autoarea cărții The Diamond Eye

„O poveste de dragoste și supraviețuire convingătoare și intimă. (...) Toată lumea ar trebui s-o citească, mai ales acum. O recomand din toată inima.”

Christy Lefteri, autoarea romanului Apicultorul din Alep

„Un portret uluitor al Ucrainei și al poporului ucrainean, al tăriei, rezistenței, luptei sale pentru supraviețuire în timpul foametei forțate, Holodomor, dar și povestea emoționantă a Katiei, o bunică al cărei trecut ascuns deține puterea de a o călăuzi pe nepoata ei prin bezna pierderii și a doliului, către viață și un viitor fără margini. O lectură remarcabilă ce nu trebuie ratată.”

Lisa Wingate, autoarea romanului Înainte să fim ai voștri

„Această trecere în revistă a istoriei Ucrainei, minunat scrisă, este în același timp binevenită astăzi, cât și sfâșietoare (...) Este șocant că istoria tocmai se repetă în aceste zile. Și e foarte important mesajul cărții, care ne amintește că acolo unde există viață există și speranță.”

Fiona Valpy, autoarea romanului Darul croitoresei