TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Acolo unde înfloresc piersicii 978-973-341-550-3
Acolo unde înfloresc piersicii
Vezi
galerie

Acolo unde înfloresc piersicii

de Melissa Fu

Id: #432350

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Este 1938 în China şi, ca tânără mireasă, viitorul îi apare strălucitor lui Meilin. Dar, când armata japoneză se apropie, Meilin şi fiul ei de patru ani, Renshu, sunt nevoiţi să-şi lase casa şi să pornească la drum. Fără să aibă altceva pe care să se bazeze decât propria lor inteligenţă şi un sul de pergament minunat ilustrat, cu fabule vechi care oferă consolare şi înţelepciune, ei trebuie să călătorească printr-o ţară răvăşită, căutând un refugiu.

 

Cu ani mai târziu, Renshu s-a stabilit în America sub numele Henry Dao. Deşi fiica lui este hotărâtă să-şi înţeleagă originile, el refuză să vorbească despre copilăria lui. Cum ar putea el să îşi protejeze familia în această lume nouă când greutatea trecutului ameninţă să-i târască înapoi? Dar atunci cum poate Lily să afle cine este ea dacă nu va cunoaşte niciodată istoria familiei sale?

 

Întinsă peste continente şi generaţii, Acolo unde înfloresc piersicii este o examinare îndrăzneaţă şi emoţionantă a istoriei Chinei moderne, spusă prin intermediul poveştii unei singure familii. Este despre puterea trecutului, speranţa unui viitor mai bun şi întrebarea obsedantă: ce ar însemna să ajungi în sfârşit acasă?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Melissa Fu

Traducător: Cătălin Georgescu

Data apariției: septembrie 2023

Titlu original: Peach Blossom Spring

ISBN: 978-973-341-550-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Univers

Teme: emoții, identitate, supraviețuire, familie

 

Opinii editoriale

„Plin de magie și cu o mare forță, Acolo unde înfloresc piersicii redă costurile războaielor și conflictelor în timp ce pune în evidență spiritul de supraviețuire al oamenilor. Inspirată de experiențele reale ale tatălui ei și de hotărârea ei de a înțelege trecutul propriei familii, Melissa Fu ne-a dăruit un roman care va rezista timpului, tulburător și universal.”

Nguyen Phan Que Mai, autor al romanului The Mountains Sing

„O meditație minunat scrisă asupra încercărilor și triumfurilor unei familii sfâșiate de război, Acolo unde înfloresc piersicii m-a făcut să mă gândesc cum poveștile pe care alegem să le transmitem mai departe au nu doar puterea de a ne defini, ci și de a ne ține la suprafață - de a ne ajuta să perseverăm chiar și în cele mai grele vremuri.”

Georgia Hunter, autoarea romanului We Were the Lucky Ones, bestseller pe lista New York Times

„Palpitantă, plină de atmosferă și tulburătoare. Acolo unde înfloresc piersicii ne arată cât de multe poate îndura o inimă de om și m-a lăsat cu respirația tăiată.”

Susie Yang, autoarea romanului White Ivy, bestseller pe lista New York Times

„Am adorat fără rezerve acest roman despre dragoste și război, emigrare și apartenență. Melissa Fu descrie cu atâta vioiciune timpul, cultura, locul și încercările prin care trece această familie, cu o paletă întreagă de culori și detalii luate din viață. Scriitura ei este subtilă și plină de forță, îți rămâne aproape și te urmărește cu parfumul florilor de piersic, îți stârnește emoții și întrebări și îți aduce revelații. Este o realizare uimitoare!”

Christy Lefteri, autoarea romanului Apicultorul din Alep

„Descrieri luxuriante...o profundă compasiune...un omagiu tulburător adus familiilor de imigranți și o meditație superbă pe tema poveștilor care pot forma identitatea.”

Shelf Awareness