TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Librăria din Teheran
Librăria din Teheran
Vezi
galerie

Librăria din Teheran

de Marjan Kamali

Id: #426010

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roya este o adolescentă visătoare și idealistă din Teheranul anului 1953 care, în iureșul politic al acelor vremuri, găsește un adevărat refugiu literar în mica librărie a domnului Fakhri. Atunci când domnul Fakhri îi face cunoștință cu celălalt client preferat al său – frumosul Bahman, cu pasiunea lui arzătoare pentru dreptate și cu dragostea lui pentru poeziile lui Rumi –, Roya își pierde dintr-odată capul. Povestea lor de dragoste înflorește în cafenele șic, la filmele văzute în Cinema Metropole, la seratele cu tango în vremuri de emancipare socială, în timpul demonstrațiilor politice electrizante. Dar tot micuța și modesta librărie rămâne locul lor preferat din întregul Teheran.

 

Câteva luni mai târziu, în preajma nunții lor, Roya acceptă să-l întâlnească pe Bahman într-o piață din oraș, dar brusc izbucnesc violențele provocate de lovitura de stat care a schimbat pentru totdeauna viitorul acestei țări. În acest haos, Bahman dispare fără urmă. Săptămâni la rând, Roya se străduie cu disperare să dea de urma lui, dar în zadar.


Cu inima grea, renunță la ideea de a-l mai găsi vreodată.


Roya își vede de viața ei și merge mai departe – spre colegiul din California, spre căsnicie, spre o viață nouă în New England. Asta până când, șaizeci de ani mai târziu, hazardul o conduce din nou spre Bahman, oferindu-i șansa de a-i pune întrebările care au bântuit-o vreme de mai bine de jumătate de secol.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marjan Kamali

Traducător: Cătălin Georgescu

Data apariției: septembrie 2022

Titlu original: The Stationery Shop

ISBN: 9789733414162

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Univers

Teme: feminism, identitate, iubire, societate

Marjan Kamali
Marjan Kamali
Autor

Marjan Kamali, născută în Turcia din părinți iranieni, și-a petrecut copilăria î...

vezi autor