TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Misticism. Creștin și budist 978-606-95683-1-6
Misticism. Creștin și budist
Vezi
galerie

Misticism. Creștin și budist

de D.T. Suzuki

Id: #432991

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Texte alese
 

Descriere produs

Filosoful japonez Daisetsu Teitaro Suzuki (1870-1966) este unul dintre promotorii dialogului dintre cele două mari religii universale, creștinismul și budismul. În anul 1957, filosoful japonez publica pentru prima dată, la Editura britanică George Allen & Unwin, bine- cunoscutul său volum de eseuri Mysticism: Christian and Buddhist. Lucrarea compară învățăturile marelui mistic creștin, teolog și filosof german Meister Eckhart (c.1260 – c.1328) cu înțelepciunea spirituală a budismului Shin și Zen. Alături de alți gânditori și filosofi budiști, Suzuki se exprimă, nu de puține ori, pozitiv la adresa creștinismului. Mai cu seamă după ce a cunoscut tradiția mistică creștină, în mod special pe cea eckhartiană, filosoful japonez afirma, nici mai mult, nici mai puțin: „Totdeauna când descopăr asemenea convergențe, ajung tot mai mult la convingerea că, în fond, experiențele religioase creștine nu se deosebesc de cele budiste.”

 

Am ales pentru această traducere în limba română primele 7 din cele 10 eseuri ale colecției originale, și anume pe cele în care Suzuki, având ca instrument mistica eckhartiană ‒ influențată la rândul ei de mistica creștină răsăriteană ‒ arată unde înțelegerea lui Eckhart coincide profund cu cea a budismului Zen. Așadar, dacă experiențele creștine nu sunt până la urmă diferite de cele ale budiștilor, terminologia, așa cum susține Suzuki, „este tot ceea ne desparte și ne agită inutil, risipindu-ne energia.” Prin juxtapunerea culturilor care par a fi radical opuse, Suzuki ridică una dintre întrebările fundamentale ale experienței umane: la limitele înțelegerii noastre există o experiență universală pentru întreaga omenire?

 

Volumul de texte alese din D. T. Suzuki, Misticismul: creștin și budist, este o carte care provoacă și inspiră; aduce beneficii cititorilor din toate religiile, care caută să înțeleagă ceva din natura vieții spirituale.
extinde
 

Detalii produs

Autor: D.T. Suzuki

Traducător: Alina Dedal

Data apariției: octombrie 2023

Titlu original: Mysticism: Christian and Buddhist

ISBN: 978-606-95683-1-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Cultura

Teme: curiozitate, Cultură