TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Signifying Rappers 978-606-44-1592-9
Vezi
galerie

Signifying Rappers

de Mark Costello, David Foster Wallace

Titlu apărut în colecția Argument la Curtea Veche

Id: #434608

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Repere în rap, beaturile străzii, contracultură și libertate (în Boston)
 

Descriere produs

David Foster Wallace și Mark Costello ne propun o călătorie halucinantă prin America secolului al XX-lea, presărată cu politică, sociologie, droguri psihedelice, hipioţi, tineri yuppie, idealuri, tragedii şi rap. Mult rap.

 

Iată cum o cultură marginală, considerată încă „tânără“ după aproape 50 de ani de afirmare, inspiră o carte atât de bogată în informații. Ce-i drept, autorii au îndrăznit, iar îndrăzneala le-a fost răsplătită: fie că vorbim despre concertul lui Slick Rick din Roxbury, fie despre vizita la studioul RJam, aceștia au documentat fenomenul din interior, dezbrăcat de orice aparență sau prejudecată. Porniți într-o misiune eminamente imposibilă, autorii reușesc totuși să se apropie de esența rapului.

Iată: „Rapul e în primul rând rap: ceea ce vrea să spună e că în hip-hop ăsta trebuie să fie locul intraScenic al evaluării, al aprecierii, al nemulțumirii. Așa că avem o teză: tema, energia, istețimea și ingenuitatea formală a rapului sunt locurile unde spectatorul neMarginal […] va trebui să caute accesul estetic spre o muzică ce se definește singură ca nefiind pentru el. Adică ascultătorul din afară nu trebuie să ia rapul «după reputație»; trebuie să citească rapul ăsta ca pe o poveste.“

Și chiar ne-au oferit o poveste: a rapului, dar și a întregii suflări afro-americane pe parcursul istoriei sale tulburi, în analogie cu America albă, corporatistă. Signifying Rappers este o carte de referință pentru cultura hip-hop care cântărește greu la fundația bibliografiei de gen, astfel că nu poate lipsi din bibliotecile pasionaților de istorie, cultură urbană şi muzică în genere.

– G.P. VOLCEANOV

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mark Costello, David Foster Wallace

Traducător: Adrian Buz

Data apariției: februarie 2024

Titlu original: Signifying Rappers

ISBN: 978-606-44-1592-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: creativitate, libertate, societate, Cultură

David Foster Wallace
David Foster Wallace
Autor

David Foster Wallace (1962–2008) s-a născut în Ithaca, New York. A studiat engle...

vezi autor