TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Teoria corzilor
Vezi
galerie

Teoria corzilor

de David Foster Wallace

Id: #429194

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Eseuri despre tenis
 

Descriere produs

Teoria corzilor adună pentru prima oară celebrele eseuri despre tenis ale lui David Foster Wallace, însoțite de o elegantă introducere a scriitorului John Jeremiah Sullivan. Apărute la vremea lor în cunoscute reviste americane, cele cinci „tururi de forță” sunt scrise deopotrivă cu priceperea competitorului și entuziasmul obsesiv al fanului.

 

Talentul literar sclipitor al lui Wallace se combină cu vastele sale cunoștințe în materie de tenis. Interesat – și capabil să înțeleagă – de fiecare aspect al jocului, de la complicațiile strategice și evoluția tehnicii, până la politicile sponsorilor și metodele de hidratare, Wallace nu este niciun moment plictisitor. Una dintre calitățile uimitoare ale talentului său este felul în care combină viziunea unui non-conformist cu talentul de povestitor al romancierului.

 

Cititorul este purtat ca într-un vârtej în poveștile care vorbesc despre cariera în tenis a juniorului Wallace sau despre memoriile dezamăgitoare ale fostului „copil minune” Tracy Austin precum și despre talentul și forța de muncă ale lui Michael Joyce, jucătorul aflat mereu în pragul adevăratului succes. Fascinația și adorația autorului se revarsă însă fără limite în eseul dedicat tânărului Federer, pe care Wallace îl numește deja pe atunci un geniu de pe altă planetă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: David Foster Wallace

Traducător: Radu Paraschivescu

Data apariției: aprilie 2023

Titlu original: String Theory

ISBN: 978-606-95584-4-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 184

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pilot books

Teme: curiozitate, pasiune, succes

 

Opinii editoriale

Odată ce ai pătruns în lumea lui David Foster Wallace, ești captiv. Ieșirea apare doar după ultima pagină, ultima literă, ultima uimire. Văzut prin ochii și cuvintele sale, tenisul este un sport nou, disecat până la fibră, tehnic, dar și emoțional, într-un vârtej luxuriant de detalii. Citindu-l, ești acolo, simți, vezi, miroși, inspiri și expiri, guști totul. Aceasta este Teoria corzilor, un drum printre timpuri și eroi, obligatoriu de parcurs.

Luminița Paul, jurnalist sportiv

„Teoria corzilor este o carte în care geniul este pipăit, simțit, descris, disecat și respirat. O carte în care se aud corzile tensionate sau rupte ale rachetei. În care se aud bubuiturile din racheta lui Agassi, se simte securea lui Sampras sau penelul lui Federer. O carte în care praful de pe terenurile de zgură sare, îți intră în dinți și scrâșnește. În care vântul te ridică și te poartă pentru ca apoi să te izbească de gardurile de sârmă pe vecie.

Cătălin Striblea

Cel mai bun comentator de tenis al tuturor timpurilor.

New York Times

„Teoria corzilor este bibliografie obligatorie pentru toți cei cărora le place tenisul, fie ei specialiști sau nu. Eseurile sale, sclipitor scrise și complet dezinhibate, reușesc să scoată la iveală terminațiile nervoase a câtorva dintre cele mai delicate subiecte din acest sport.

tennis.com
David Foster Wallace
David Foster Wallace
Autor

David Foster Wallace (1962–2008) s-a născut în Ithaca, New York. A studiat engle...

vezi autor
Radu Paraschivescu
Radu Paraschivescu
Traducător

Radu Paraschivescu (n. 1960, Bucureşti) trăieşte în Balta Albă şi se visează la...

vezi autor