TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cărțile întregesc viața 978-606-44-1508-0
Cărțile întregesc viața
Vezi
galerie

Cărțile întregesc viața

de Richard Dawkins

Titlu apărut în colecția Argument la Curtea Veche

Id: #432437

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum scriem și cum citim despre știință
 

Descriere produs

Mai mult decât alte cărți ale lui Dawkins, volumul de față scoate în evidență stilul seducător, pasional și, acolo unde e cazul, incisiv, și, pe de altă parte, rigurozitatea logică ale celui mai cunoscut popularizator al științei.

 

Cartea debutează cu savuroasa conversație dintre Dawkins și astrofizicianul Neil deGrasse Tyson despre cum le putem schimba oamenilor modul de gândire, o binevenită introducere la temele majore abordate în continuare: evoluția omului, religia, ateismul, expansiunea universului, importanța studierii biologiei, intoleranța intelectuală și altele. Implicit, autorul ne îndeamnă să punem la îndoială totul, să ne eliberăm de prejudecăți, să ne formăm o gândire critică și creativă. Sarcasmul său bine-cunoscut se îndreaptă spre cei care se încăpățânează să dovedească faptul că evoluționismul greșește. Demonstrează, totodată, cât de periculoase sunt anumite teorii pentru societate. Entuziasmul său este neobosit și contagios, iar opiniile lui ne rămân întipărite în minte multă vreme după ce am închis cartea.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Richard Dawkins

Traducător: Bogdan Ghiurco

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-606-44-1508-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 536

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: natură

 

Opinii editoriale

„Pentru mine și mulţi alţii, una dintre cele mai extraordinare teme ale lui Dawkins, prezentă în toate lucrările sale, este posibilitatea identificării unor asemănări profunde între viaţă și minte.”

 

Steven Pinker

„Puse cap la cap, ideile de aici formează un întreg armonios care oferă o vedere panoramică asupra vieţii intelectuale a lui Dawkins.”

The Spectator

„Autorul nu se mulţumește să scrie despre cărţile altora, ci se folosește de acest pretext pentru a-și susţine propriile idei originale, iar textele lui sunt mici capodopere literare.”

Jerry Coyne

„Printre altele, Dawkins îi celebrează pe cei care au curajul să scrie despre cum au reușit să adopte calea raţională, pe cei care apără adevărurile știinţifice și rigoarea analitică în faţa șarlatanilor.”

Stephen Litten

„Dawkins scrie despre știinţă cu un talent impresionant.”

The Sunday Times

„Mulţi oameni de știinţă scriu bine, dar niciunul nu scrie ca el. Facem cunoștinţă cu Dawkins profesorul, savantul, polemistul, glumeţul, estetul, poetul, autorul de opere satirice, empaticul, dar și cu Dawkins indignatul, vânătorul de superstiţii și, mai presus de toate, cu Dawkins omul de știinţă.”

Areo Magazine

„Vei fi încântat atât de claritatea gândirii și a stilului său, cât și de măreţia viziunii sale asupra planetei Pământ.”

Mark Cocker

„Cărţile întregesc viaţa este o colecţie încântătoare de eseuri, recenzii, prefeţe, pamflete și dialoguri, în care talentul și pasiunea se îmbină cu o cunoaștere impresionantă.”

Matt Ridley
Richard Dawkins
Richard Dawkins
Autor

Richard Dawkins s-a născut în 1941 la Nairobi (Kenya) într-o familie de colonişt...

vezi autor