TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Adevăruri nebănuite despre animale 9786303211039
Vezi
galerie

Adevăruri nebănuite despre animale

de Lucy Cooke

Titlu apărut în colecția Sapiens la Art

Id: #433374

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O menajerie a celor neînțeleși
 

Descriere produs

Oamenii au ajuns pe Lună și au creat inteligența artificială, dar încă mai au multe de aflat în domeniul zoologiei. Adesea, concepția noastră despre animale este pur și simplu rodul fanteziei, căzând în capcana antropomorfizării lor. Din acest motiv, vedem peste tot ființe care ne seamănă, asupra cărora proiectăm valori umane, precum inocența, curajul sau hărnicia.

 

Lucy Cooke face o călătorie în jurul lumii pentru a demonta cele mai cunoscute mituri despre animale, scriind cu umor despre felul în care au fost văzute acestea din Antichitate și până astăzi, într-un adevărat tur de forță de la Aristotel la Disney. Demitizarea nu le răpește însă farmecul, pentru că adevărul este de multe ori mai fascinant decât legendele scornite, spre exemplu, de autorii bestiarelor medievale. Anghilele „își ascund" organele reproducătoare de ochii cercetătorilor (printre care și Freud), care le disecă în zadar. Din gonadele castorilor se produce aromă naturală de vanilie. Liliecii au fost folosiți de armata americană ca bomnbe zburătoare. În Columbia, atât de departe de habitatul lor natural, rătăcesc hipopotami aduși ilegal de Pablo Escobar.

 

Toate aceste animale și multe altele - o întreagă menajerie a celor neînțeleși - sunt prezentate rând pe rând cititorului, cu umor, căldură și, mai ales, înțelegere.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lucy Cooke

Data apariției: noiembrie 2023

Titlu original: The Unexpected Truths about animals. A Menagerie of the Misunderstood

ISBN: 9786303211039

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: natură, Cultură

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

„Bestiarul modern al lui Lucy Cooke este foarte bine documentat, exact așa cum te aștepți de la o zoologă formată la Oxford.Dar este și teribil de amuzant.”

RICHARD DAWKINS