TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Metoda GTD pentru adolescenți: Preia controlul asupra vieții tale într-o lume plină de distrageri
Vezi
galerie

Metoda GTD pentru adolescenți: Preia controlul asupra vieții tale într-o lume plină de distrageri

de David Allen, Mark Wallace, Mike Williams

Id: #420060

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Metoda GTD pentru adolescenți: Preia controlul asupra vieții tale într-o lume plină de distrageri, de David Allen, Mike Williams și Mark Wallace este o carte pentru adolescenți care îi învață pe aceștia exact acele lucruri despre care noi părinții am afirmat la un moment dat că am fi vrut să le fi învățat la școală. Este vorba mai exact despre aptitudinile de care au nevoie pentru a se descurca în viață, pentru a munci eficient și a nu cădea pradă stresului. Așadar, dragă adolescentule, te invit să privești această carte ca pe un ghid, dar și ca pe o trusă de unelte indispensabile pentru viață, care te vor ajuta să înțelegi mai bine modul cum funcționează creierul tău, să-ți gestionezi mult mai bine viața și sarcinile pe care le ai de îndeplinit și să te bucuri de mai mult timp liber pentru tine și activitățile care îți plac.

GTD este un acronim pentru Getting Things Done – un mod de a gândi care ajută oamenii să câștige mai mult control și un nivel mai bun de concentrare, indiferent de activitatea desfășurată. Metoda GTD nu se referă chiar la a „realiza” lucruri. Este vorba despre a învăța să fii concentrat și angrenat în prezent, a fi conștient de ceea ce urmează, a obține stabilitate când lucrurile par să iasă de sub control și a anticipa în mod creativ orice îți poate oferi viața, indiferent că vorbim despre școală, muncă, relații, sport, obiective, visuri sau chiar jocuri video. GTD se referă la a fi pregătit pentru tot.

Cartea promite să îi pregătească pe adolescenți pentru prezent și pentru viitor, pentru dificilele momente de tranziție, dar și pentru orice situație care ar putea să-ți apară în cale, învățându-te să folosești metoda GTD care conține trei părți principale:

  1. Cinci Pași – care să te ajute să preiei controlul;
  2. Niveluri de Focalizare – care să te ajute să capeți perspectivă;
  3. O Hartă a Planificării – care să te ajute atât să preiei controlul, cât și să capeți perspectivă pentru situații și proiecte care necesită cunoștințe mai aprofundate.

Prin urmare, dacă te-ai întrebat vreodată dacă:

  • Ești pregătit să ieși cu prietenii?
  • Ești pregătit să inviți pe cineva la o întâlnire?
  • Ești pregătit să asculți un prieten care are nevoie să discute cu tine?
  • Ești pregătit să faci tranziția de la gimnaziu la liceu?
  • Ești pregătit să faci tranziția de la liceu la facultate?
  • Ești pregătit să treci de la licean la angajat cu normă întreagă?
  • Ești pregătit să faci tranziția de la a locui cu părinții la a te muta singur?
  • Ești pregătit pentru viața adevărată?

Lectura acestui volum te va ajuta să răspunzi afirmativ la toate întrebările de mai sus și la multe altele. 

Cartea de față este inspirată de volumul Metoda GTD – Arta productivității fără stres de David Allen, care a dat naștere unei adevărate mișcări globale care încurajează productivitatea. Datorită acestei cărți, peste două milioane de oameni din întreaga lume au descoperit ce efect miraculos poate avea eliberarea minții de prea multe gânduri, proces care atrage după sine automat creșterea concentrării și îndeplinirea mai multor sarcini cu mai multă ușurință și eleganță.

Metoda GTD pentru adolescenți este o adaptare a cărții mai sus amintite pentru adolescenți. Pentru a se face mai bine înțeleși, cei trei autori ai cărții își imaginează viața ca fiind un joc în care metoda GTD înglobează elementele jocului și strategiile pe care să le folosești pentru a avea cele mai mari șanse de câștig. Metoda GTD pentru adolescenți este perfect adaptată adolescenților zilelor noastre, atrași de jocuri și de mediul virtual – fiind prezentată într-un mod foarte vizual, ca un sistem pentru a fi performant nu numai la școală, ci și în viața de zi cu zi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: David Allen, Mark Wallace, Mike Williams

Traducător: Alexandra Țabără

Data apariției: decembrie 2021

Titlu original: Getting Things Done for Teens: Take Control of Your Life in a Distracting World

ISBN: 9786069138250

Copertă: Paperback

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: succes

Editura: Act și Politon

David Allen
David Allen
Autor

David Allen este un autor de mare succes la nivel internațional, fiind recunoscu...

vezi autor
Mark Wallace
Mark Wallace
Autor

Mark Wallace a predat în școlile publice din Minnesota pentru mai bine de 20 de...

vezi autor
Mike Williams
Mike Williams
Autor

Mike Williams a fost președinte și director executiv al Companiei David Allen di...

vezi autor