TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Învăţăturile lui Ramana Maharshi 978-973-8471-98-6
Vezi
galerie

Învăţăturile lui Ramana Maharshi

de Arthur Osborne

Titlu apărut în colecția Alternative spirituale la Mix

Id: #226395

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Învățăturile lui Ramana Maharshi constituie o expunere generală a învățăturilor lui Ramana Maharshi.


Învățăturile lui Ramana Maharshi ne introduc în lumea meditativă și plină de sens a unuia dintre cei mai mari maeștrii spirituali din toate timpurile.


Această carte este ca o simfonie. O poți citi la nesfârșit și vei avea prilejul de fiecare dată să descoperi ceva nou, profund, ceva ce îți scăpase la o lectură anterioară.

 

S-a spus că Maharshi învăța în Tăcere, ceea ce nu înseamnă însă că nu dădea explicații verbale, ci numai că acestea nu constituiau învățătura sa esențială. Aceasta era experimentată ca o influență Tăcută în inimă. Puterea prezenței sale era copleșitoare iar frumusețea sa, indescriptibilă, și totuși, în același timp, era din cale afară de simplu, din cale afară de natural, modest, nepretențios, neafectat.

 

Pe Maharshi, ca pe orice maestru spiritual, l-a interesat mai degrabă munca practică de instruire a aspiranților decât expunerea de teorie. Teoria avea importanță, însă numai ca fundament în practica spirituală. Teoria avea importanță pentru Maharshi numai în măsura în care contribuia la dezvoltarea spirituală a unui om, și nu în sine însăși.

 

Iar în ceea ce privește citirea cărților despre Vedanta, poți citi oricâte, însă ele nu pot decât să-ți recomande realizarea Sinelui din lăuntrul tău. Sinele nu poate fi găsit în cărți. Trebuie să-l descoperi singur în tine însuți.

 

Care este binele suprem care ți se poate conferi? Este fericirea, iar fericirea se naște din pace. Pacea poate domni numai acolo unde nu există tulburare, iar tulburarea e pricinuită de gândurile care răsar în minte. Când mintea însăși este absentă, pacea va fi deplină. Până ce individul nu a anihilat mintea, nu poate dobândi pacea și nici nu poate fi fericit.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Arthur Osborne

Traducător: Viorica Weissman

Data apariției: august 2012

Titlu original: The Teachings of Bhagavan Sri Ramana Maharshi in His Own Words

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 276

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Mix

Teme: curiozitate, suflet

Arthur Osborne
Arthur Osborne
Autor

Arthur Osborne (1906–1970) a fost un scriitor englez pasionat de spiritualitate...

vezi autor