TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cine sunt eu? 978-630-336-017-1
Cine sunt eu?
Vezi
galerie

Cine sunt eu?

de Ramana Maharshi, Arthur Osborne

Titlu apărut în colecția Serie autor Ramana Maharshi la Herald

Id: #435309

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Renumitul înțelept indian Ramana Maharshi este iubit de budiști, hinduși, creștini, taoiști deopotrivă pentru puterea de inspirație a învățăturilor sale, care transcend toate diferențele religioase. Pentru a descoperi dreptul din naștere la fericire, Ramana Maharshi ne îndeamnă să descoperim cine suntem cu adevărat. Pentru a face acest lucru, în căutarea Sinelui trebuie să ne întrebăm „Cine sunt eu?”. Acest volum explorează modalitățile prin care investigarea de sine duce la libertate, beatitudine și ecuanimitate.

 

Esența Sinelui, conform lui Sri Ramana Maharshi, nu este ceva separat de tine, ci mai degrabă ceea ce ești deja. Ramana se adresează unei game largi de experiențe – subtile, grosiere, bazate pe minte sau bazate pe inimă, care ne conduc fie către, fie departe de Sursa noastră.

 

Cine a fost înțeleptul indian din secolul al XX-lea cunoscut sub numele de Bhagavan Sri Ramana Maharshi? De ce a devenit unul dintre cei mai celebri maeștri spirituali ai timpului său? Care este esența tehnicii sale revoluționare, cunoscută în mod popular ca meditație de investigare a Sinelui? Și cum poți învăța să o practici și să o aplici pentru a dobândi pacea interioară?

 

Învățătura lui Ramana Maharshi îți oferă răspunsurile la aceste întrebări profunde, inclusiv pașii de bază ai meditației asupra Sinelui interior, care:

• Poate fi practicat de aproape oricine

• Dizolvă negativitatea și ne ajută să ne descoperim adevăratul sine

• Necesită o scurtă pregătire

• Poate fi exersat cu ușurință acasă, la serviciu, în timp ce mergeți, conduceți, așteptați la coadă și, practic, oricând și oriunde

• Nu are nevoie de un mediu liniștit, de a fi într-o singurătate completă sau de a ne schimba convingerile religioase

• Este ideal pentru oamenii ocupați, cei care au o familie, artiști, oameni de știință, tehnicieni, sportivi, intelectuali, studenți și oameni ca tine, care citesc în prezent aceste rânduri.

 

Pentru a explora cine suntem cu adevărat în mijlocul nenumăratelor distrageri ale vieții de zi cu zi, Ramana recomandă o cale de investigare a sinelui care începe cu o întrebare simplă, cine sunt eu?


*

 

Ceea ce există cu adevărat este doar Sinele. Lumea, sufletul individual și Dumnezeu sunt aparențe în el, precum argintul în sidef; acestea trei apar și dispar simultan. Sinele există acolo unde nu mai există absolut deloc gândul „Eu”. Aceasta se cheamă Tăcere. Sinele însuși este lumea; Sinele însuși este „Eu”; Sinele însuși este Dumnezeu; totul este Śiva, Sinele.

Ramana Maharshi


Am încercat să urmez învățătura [lui Ramana Maharshi] și să practic interogația „Cine sunt eu?”. Am crezut că eu fusesem cel ce decisese. Nu am realizat de la început că elementul care mă vitalizase și îmi determinase schimbarea de atitudine fusese inițierea prin privire. Auzisem într-adevăr numai vag de această inițiere și nu dădusem mare atenție celor auzite. Doar mai târziu am aflat că și alți discipoli avuseseră experiențe similare și că aceste experiențe le marcaseră și lor începutul adevăratei sadhana sub îndrumarea lui Bhagavan. Cu timpul, iubirea și devoțiunea mea pentru Bhagavan s-au adâncit. Am început să trăiesc un ritm al fericirii în inimă, simțind binecuvântarea și misterul celui care era Gurul meu, repetându-mi că pe un cântec de iubire ca el era Gurul meu, legătura între cer și pământ, între Dumnezeu și mine, între Existența fără formă și inima mea. Am devenit conștient de uriașa grație a prezenței sale.


Îndrumarea lui [Ramana Maharshi] fără cuvinte era perpetuă, puternică și subtilă. Poate că sună ciudat pentru o minte occidentală, însă Gurul învăța prin tăcere. Aceasta nu înseamnă că nu întenționa să răspundă cu toată seriozitatea întrebărilor sincere, ci că adevăratele sale învățături nu constau în explicații, ci în influența prin tăcere; alchimia lucra direct în inimă…

Arthur Osborne

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ramana Maharshi, Arthur Osborne

Traducător: Viorica Weissman

Data apariției: martie 2024

Titlu original: Ramana Arunachala, Arthir Osborne * WHO AM I? (NAN YAR?) The Teachings of Bhagavan Sri Ramana Maharshi Translation by Dr. T. M. P. Mahadevan from the original Tamil. Published by V. S. Ramanan, President, Board of Trustees @ Sri Ramanasramam,Tiruvannamala

ISBN: 978-630-336-017-1

EAN-13: 5948417410133

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curiozitate

 

Loc în topurile Cartepedia

Ramana Maharshi
Ramana Maharshi
Autor

Venkataraman, cunoscut ulterior ca Ramana Maharshi (30 decembrie 1879 – 14 april...

vezi autor
Arthur Osborne
Arthur Osborne
Autor

Arthur Osborne (1906–1970) a fost un scriitor englez pasionat de spiritualitate...

vezi autor