TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Timp și frumusețe 978-606-44-1495-3
Vezi
galerie

Timp și frumusețe

de Adrian Bejan

Id: #431491

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
De ce timpul zboară și frumusețea rămâne
 

Descriere produs

Constrângerile din anii de școală ne împiedică uneori să vedem frumusețea fizicii. Însă Adrian Bejan trece prin conceptele ei cu asemenea lejeritate, încât ne vrăjește pe loc.


Timpul perceput („timpul minții“), explică el, este diferit de cel indicat de ceas: este doar alt cuvânt pentru „schimbarea percepută“. Alături de frumusețe, este una dintre cele mai viscerale percepții ale noastre. De la idei, mesaj, formă, perspectivă, artă, știință, iluzii și vise până la viteza și claritatea gândirii și luarea deciziilor, Adrian Bejan răspunde la întrebări fundamentale despre cogniția umană. Astfel, înțelegerea fizicii ne înarmează cu tehnici care ne ajută să ne încetinim timpul minții (care accelerează odată cu vârsta) și să ne creăm condițiile pentru o viață mai lungă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adrian Bejan

Traducător: Cristina Stan

Data apariției: august 2023

Titlu original: Time and Beauty. Why Time Flies and Beauty Never Dies

ISBN: 978-606-44-1495-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: curiozitate

 

Opinii editoriale

„Timp și frumusețe este o operă interdisciplinară la superlativ. Explicând modul în care o viață în schimbare poate încetini trecerea aparent rapidă a „timpului uman”, această lectură ne oferă o bucățică de înțelepciune neprețuită despre cum să ducem o viață mai sănătoasă și mai împlinită”

Dr. Parag Khanna

„Adrian Bejan recurge la analiza atentă a unei suite de subiecte precum sportivii, tehnologia și chiar volumul de gheață dintr-un fulg de nea, iar astfel își demonstrează cu succes teoriile.”

 

 

 

 

Kirkus Reviews

„Pe măsură ce înaintăm în vârstă, copilul interior, care nu ne-a părăsit niciodată, înțelege ceea ce a devenit și, la un moment dat, exclamă: „Deja s-a întâmplat!” Parcurgând Timp și frumusețe, cititorul atent nu poate decât să-și spună „Am înțeles” și, în sfârșit, să-și considere frumoasă aventura umană.”

Patrick Kalason
Adrian Bejan
Adrian Bejan
Autor

Adrian Bejan e profesor universitar cu importante contribuții în termodinamică....

vezi autor