TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Răzbunarea geografiei LI-RDK-RZBUNG-18-N-001
Răzbunarea geografiei
Vezi
galerie

Răzbunarea geografiei

de Robert D. Kaplan

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

Id: #257145

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pentru a înțelege evenimentele actuale – conflicte religioase, războaie, instabilitate politică –, e de ajuns să aruncăm o privire asupra hărții, spune Robert D. Kaplan. Autorul readuce la viață teoriile unor cunoscuți geopoliticieni, susținând că harta este cea care oferă primele indicii pentru a discerne o logică istorică legată de ce are să urmeze și aplicând în mod strălucit aceste idei la crizele din Europa, Rusia, China, subcontinentul indian, Turcia, Iran și Orientul Mijlociu arab.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Robert D. Kaplan

Traducător: Mihnea Gafiţa

Data apariției: iunie 2023

ISBN: 978-606-33-9941-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: conflict, destin, război

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Americanii au fost înfrânți de geografie în Războiul din Vietnam. Au reușit mai târziu să înfrângă geografia Balcanilor, punînd capăt din aer Războaielor Iugoslave. Sperând la o rezolvare la fel de ra......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Ne-am întors la normalitatea geopoliticii și vedem o serie de state care contestă aranjamentul post ’90. Deși niciodată nu a fost un aranjament acceptat de aceste puteri. Rusia nu a acceptat niciodată extinderea NATO, pentru că a fost prea slabă să se opună. Acum poate să facă probleme.“ 

Robert D. Kaplan, interviu în Revista 22

„O nouă carte ambițioasă și plină de provocări... Răzbunarea geografiei reprezintă o analiză formidabilă despre politica mondială contemporană și servește drept reamintire plină de forță a faptului că tocmai configurația geofizică a Pământului, precum și fluxul de religii și de ideologii aflate în competiție au dat contur conflictelor umane, din trecut și din prezent.

The New York Review of Books

„Kaplan ne oferă un tur de forță palpitant și enciclopedic ca dimensiune...”

The New Yorker

„O nouă carte remarcabilă... Kaplan, un observator al evenimentelor mondiale care vede ceea ce alții adesea nu pot vedea, și-a consolidat deja renumele de unul dintre cei mai lucizi scriitori de geopolitică din timpul nostru. Răzbunarea geografiei îi cimentează statutul.”

National Review
Robert D. Kaplan
Robert D. Kaplan
Autor

Robert D. Kaplan este corespondent de presă la The Atlantic Monthly, SUA. Scrier...

vezi autor