TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Arta regală a otrăvurilor
Arta regală a otrăvurilor
Vezi
galerie

Arta regală a otrăvurilor

de Eleanor Herman

Id: #428722

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Palate murdare, cosmetice fatale, leacuri mortale și crime îngrozitoare
 

Descriere produs

Povestea otrăvurilor este povestea puterii. Secole la rând, familiile regale s-au temut de agonia care le inducea vomă și crampe teribile provocată de acel ceva invizibil adăugat în mâncare sau în băutură de un potențial dușman. Pentru a evita otrăvirea, aceștia se bazau pe degustători, pe coarne de unicorn și pe antidoturi testate pe condamnați. Servitorii lingeau tacâmurile familiei regale, le probau lenjeria și gustau conținutul oalelor de noapte.

 

Ironic, stăpânitorii îngroziți de otrăvuri se otrăveau fără să știe în fiecare zi cu cosmetice, medicamente și cu un trai în mizerie în cel mai concret sens al cuvântului. Femeile foloseau produse de machiaj cu mercur și plumb. Bărbații își ungeau cu rahat chelia. Medicii prescriau clisme cu mercur, creme cu arsenic, băuturi cu plumb cu poțiuni din grăsime și cranii umane, proaspăt procurate de la călău. Cele mai luxoase palate erau doar un pic mai curate decât latrinele. Când privim portrete din secolele trecute, nu vedem ce se află sub hainele somptuoase și dincolo de duhoarea trupurilor nespălate – păduchi înfruptându-se din zonele intime și viermi care cuibăreau în intestine.

 

În Arta regală a otrăvurilor, Eleanor Herman combină accesul ei unic la arhivele regale cu descoperiri de ultimă generație ale științei criminalistice pentru a spune povestea adevărată a palatelor strălucitoare ale Europei: una a medicinei șocante, a cosmeticelor otrăvitoare, a excrementelor mereu prezente, a unui mediu ideal pentru boli și, uneori, pentru crime.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Eleanor Herman

Traducător: Valentina Georgescu

Data apariției: martie 2023

Titlu original: The Royal Art of Poison: Filthy Palaces, Fatal Cosmetics, Deadly Medicine, and Murder Most Foul

ISBN: 978-606-33-9870-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: curiozitate, moarte, trădare

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

Bârfe savuroase din istorie.

Buzzfeed

Morbid de inteligentă...”

The New York Times

Un festin macabru și amuzant... [Herman] scrie cu talent și mult umor, combinând cercetările detaliate cu povestea simplă, ceea ce o face în aceeași măsură palpitantă și sinistră.

The Washington Times

„Când fascinante, când gata să îți întoarcă stomacul pe dos, descrierile diverselor tipuri de otrăvuri îi vor șoca și delecta pe amatorii de istorie și pe entuziaștii macabrului.

Publishers Weekly
Eleanor Herman
Eleanor Herman
Autor

Eleanor Herman este istoric, autoare a volumului În pat cu regele, bestseller Ne...

vezi autor