TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În infernul de la Stalingrad 9786067939811
În infernul de la Stalingrad
Vezi
galerie

În infernul de la Stalingrad

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

de Reinhold Busch

40 41 lei
-10% de la 44,9 lei
În stoc
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 29.09.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
Adaugă la wishlist

Descriere produs

Descoperă cartea În infernul de la Stalingrad de Reinhold Busch apărută la editura Corint

Mărturii ale soldaților germani

Sfârșitul Bătăliei de la Stalingrad, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, văzut de soldați germani care au supraviețuit acesteia


În noiembrie 1942, în urma unui distrugător contraatac executat din afara orașului, armata sovietică a pus capăt asediului forțelor germane și aliate acestora și le-au încercuit, făcând practic imposibilă retragerea a circa 290 000 de soldați aparținând Armatei 6.

Lucrarea cercetătorului german Reinhold Busch cuprinde mărturiile unor soldați nemți care, vreme de aproape trei luni, au luptat în punga de la Stalingrad împotriva a doi inamici redutabili: pe de o parte armata sovietică, iar pe de altă parte vremea aspră și lipsa proviziilor de tot felul. Bizuindu-se pe sute de relatări inedite, interviuri, jurnale și reportaje apărute în presă, autorul dezvăluie, în 39 de „tablouri”, ororile, dar și puținele momente de umanitate de care au parte luptătorii în apocaliptica încleștare desfășurată pe străzile și în împrejurimile orașului.

Personajele acestei cărți sunt militari de toate gradele, de la soldați până la generali, care au fost răniți ori s-au îmbolnăvit și au fost scoși pe calea aerului din încercuire sau care au luptat până la capăt și au fost făcuți prizonieri de sovietici. Împreună, ei realizează o descriere edificatoare și tragică a îngrozitoarelor evenimente petrecute în orașul de tristă faimă de pe malul Volgăi.

Povestea mai puțin cunoscută a spitalelor de campanie și a punctelor de prim ajutor contribuie la întregirea imaginii cu privire la soarta crudă de care au avut parte soldații Armatei 6, amenințați cu moartea din cauza mizeriei, frigului insuportabil, foamei, rănilor și a apropierii neîndurătoarei armate sovietice.

extinde

Detalii produs

Autor: Reinhold Busch

Traducător: Anca Irina Ionescu

Data apariției: iunie 2021

ISBN: 9786067939811

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 416

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Corint

Pagini: 416

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Biografii, memorialistică, publicistică și eseuri >> Memorii și jurnale
Carte non-ficțiune >> Științe umaniste >> Istorie
Speciale >> Grup editorial Corint
Speciale >> Noutățile momentului
Speciale >> Catalog Cartepedia
Cuvinte cheie:
non-ficțiune, memorii, jurnale, mărturii, soldați, Al Doilea Război Mondial

Opinii editoriale

O carte care merită să fie citită de oricine manifestă interes pentru războiul de pe Frontul de Est sau pentru al Doilea Razboi Mondial în general.

Roger Moorhouse, autorul cărților Alianț­a diavolilor și Comploturile pentru asasinarea lui Hitler

Aruncă lumină asupra condiției umane, cu bune și cu rele. Dă mărturie despre josnicia omului, ca și despre nivelurile extraordinare la care acesta poate ajunge, atât din punctul de vedere al tăriei lui remarcabile, cât și din cel al limitelor sale. Tulburătoarea lucrare a lui Busch îndeamna la reflecție, fiind un monument dedicat celor care s-au sacrificat pentru țara și pentru camarazii lor.

Chris Buckham

Opinia cititorilor