TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Top Class
Vezi
galerie

Top Class

de Ari Pokka

Id: #423314

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Leadershipul și managementul școlar finlandez
 

Descriere produs

În Finlanda, nimeni nu este lăsat în urmă: egalitatea în educație și grija față de tineri sunt fundamentale. Lipsesc, în schimb, examenele standardizate și competiția între școli. Astfel, educația finlandeză este o inspirație pe plan european.

 

Școala finlandeză încurajează gândirea critică și constituie un mediu proprice pentru ca tinerii să lege relații sănătoase. Sub semnul evaluărilor PISA, care sunt provocările zilnice ale școlii finlandeze?

 

Ari Pokka reușește să surprindă aici numeroasele încercări prin care trec directorii de școală și profesorii în misiunea lor de a crește copiii și adolescenții, păstrând o viziune de ansamblu asupra prezentului, dar și a viitorului, cu tot ce înseamnă acesta – bun și rău –, de la multiculturalism, migrație și digitalizare, până la inevitabilele schimbări climatice și sociale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ari Pokka

Traducător: Doru Căstăian

Data apariției: mai 2022

Titlu original: TOP CLASS. Finnish School Leadership and Management

ISBN: 978-606-44-1114-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 360

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: şcoală, societate, succes

 

Opinii editoriale

O piesă fundamentală în bibliografia tuturor oamenilor curajoşi, competenţi şi implicaţi din sistemul educațional românesc.

Doru Căstăian, profesor de liceu

Cartea lui Ari Pokka te duce nu doar într-o lume ideală, ci într-una chiar posibilă, în care educația e baza pe care ne construim societatea și liderii ei sunt oameni care au puterea infinită de a crea viitor. Un instrumentar viu și valoros, provenit din experiență la firul ierbii, comunicat într-un fel care te face să n-o lași din mână până când nu reușești să aduci și tu la clasă modelul propriu de creștere.

Elena Lotrean, profesor și antreprenor
Ari Pokka
Ari Pokka
Autor

Ari Pokka a fost președinte al Confederației Internaționale a Directorilor de Șc...

vezi autor