TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Adevăratul înţelept 978-606-8460-12-3
Vezi
galerie

Adevăratul înţelept

de Osho

Id: #226331

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Discuții despre hasidism
 

Descriere produs

În această carte Osho ne duce în lumea uimitoare a hasidismului.


Poveștile clasice hasidice, compilate de către filozoful evreu Martin Buber, sunt readuse la viață acum, în toată puritatea lor, prin intermediul lui Osho.



Aceste povești, mai degrabă povestioare, au o aromă aparte. Este ceva diferit de Zen și, de asemenea, diferit de sufism. Este vorba despre iubirile, râsetele, dansurile hasidice. În această religie nu este vorba despre celibat, ci despre creație.



Cartea este plină de povești pline de înțelepciune, înțelepciunea unei inimi pline de iubire, ca și anecdotele și glumele lui Osho, care spune de fiecare dată că aceste glume nu sunt glume obișnuite:



Eu nu le spun doar pentru a te face să râzi. Nu, acestea nu sunt simple glume. Acestea sunt indicii. Tu nu ar trebui să râzi și să le uiți imediat, ele ar trebui să facă parte din întreg procesul de înțelegere.


Sunteți atât de înconjurați de răspunsuri încât în confuzie, în marea de informații, vă este aproape imposibil să găsiți întrebarea corectă, și cheia este întrebarea corectă.


Eu nu vă dau niciun răspuns. Dacă ați venit la mine pentru vreun răspuns, ați venit la persoana greșită. Eu nu vă dau hărți ale conștiinței. Nu. Eu nu vă ofer un concept despre Dumnezeu. Eu vă ofer doar o sete, o sete intensă; vă ofer intensitatea setei de a cunoaște propria întrebare autentică. Atunci lucrurile se rezolvă singure - răspunsul urmează după întrebare. nu există nicio îndoială, așa a fost mereu. aceasta este natura situației: întâi căutați întrebarea și răspunsul o va urma.


Un adevărat înțelept este cel deschis în fața existenței care atunci poate curge prin el - deschis în fața vânturilor, a soarelui, a stelelor. Un adevărat înțelept este un gol profund - totul trece prin el, nimic nu este oprit. Atunci fiecare moment este grație și fiecare moment este eternitate. Și fiecare moment este Dumnezeu și atunci Dumnezeu nu este ceva din exteriorul vostru - este centrul vostru cel mai profund.


Iubiți-vă pe voi și apoi brusc vă veți vedea reflectați peste tot. Sunteți o ființă umană și toate ființele umane sunt exact ca voi: doar formele diferă, numele diferă, dar realitatea este aceeași. Și continuați să mergeți din ce în ce mai departe... atunci animalele sunt și ele la fel ca voi. Forma diferă ceva mai mult, dar ființa... Apoi copacii sunt și ei ca voi. mergeți din ce în ce mai departe, valurile... Apoi chiar și pietrele, pentru că și ele există, și voi existați. Existența este la fel, similară.


Acesta este singurul mod de a-l iubi pe Dumnezeu: începeți prin a vă iubi pe voi și lăsați iubirea să se răspândească. apoi, să nu cunoașteți limite, mergeți din ce în ce mai mult spre infinitate. Asta înseamnă rugăciune, aceasta este devoțiunea.

 

Adevăratul înțelept - Osho

extinde
 

Detalii produs

Autor: Osho

Traducător: Mălina Roxana Chirilă

Data apariției: noiembrie 2012

Titlu original: The True Sage

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 249

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Mix

Teme: creativitate, iubire

 Osho
Osho
Autor

Osho s-a născut în Kuchawada, India, la 11 decembrie 1931. Tatăl său a fost negu...

vezi autor