TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tao dezvăluit 978-606-8460-58-1
Vezi
galerie

Tao dezvăluit

de Osho

Id: #226387

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Comentarii asupra unor fragmente din Tao Te Ching
 

Descriere produs

Cartea Tao dezvăluit este al treilea volum din seria de discursuri Tao: Cele trei comori, continuând comentariile lui Osho pe marginea aforismelor lui Lao Tzu, prezentate în formă poetică, precum și seria de întrebări și răspunsuri legate de aceste aforisme: este căutarea spirituală un act egoist? De câtă răbdare are nevoie aspirantul spiritual pentru a ajunge la capătul călătoriei? Reușesc toate ființele să găsească în cele din urmă calea către iluminare? Care este diferența dintre inocență și ignoranță?

 

Comentariile lui Osho sunt realizate în asemenea manieră încât cititorul se simte condus în lumea lui Lao Tzu, în timp ce Lao Tzu este adus în timpul cititorului modern.

 

„Se spune că Iisus a transformat apa în vin. Eu vă învăț celălalt truc, cum să transformați vinul în apă: fiți conștienți. Atunci veți face un miracol mai mare decât orice a făcut Iisus vreodată.

Fiți conștienți, iar vinul va deveni apă. Fiți conștienți, iar sexul va deveni iubire. Fiți conștienți, iar iubirea va deveni rugăciune. Fiți conștienți, iar rugăciunea va deveni meditație.”

 

„Frica de moarte este frica de timp, iar frica de timp este, în profunzime, frica de momente netrăite, de viață netrăită. Deci ce este de făcut? Să trăiți mai mult, să trăiți mai intens. Este viața voastră, să n-o sacrificați pentru nicio prostie pe care ați învățat-o de la alții. Este viața voastră, trăiți-o. Să n-o sacrificați pentru cuvinte, teorii, țări, politică. Să n-o sacrificați pentru nimeni! Sunt deja mulți care se pregătesc pentru sacrificiul vostru. Vă spun că națiunea este în pericol, trebuie să muriți pentru ea! Ce prostie absolută. Vă spun că religia voastră este în pericol, trebuie să muriți pentru ea! E o prostie. E viața voastră, trăiți-o! Să nu muriți pentru nimic altceva, să muriți doar pentru viață.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Osho

Traducător: Mălina Roxana Chirilă

Data apariției: noiembrie 2018

Titlu original: Undone Tao: On Fragments of Lao Tzu’s Tao Te Ching

ISBN: 978-606-8460-58-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 275

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Mix

Teme: adevăr, fericire, iubire

 Osho
Osho
Autor

Osho s-a născut în Kuchawada, India, la 11 decembrie 1931. Tatăl său a fost negu...

vezi autor