TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cromoterapia - culori pentru corp şi spirit
Cromoterapia - culori pentru corp şi spirit
Vezi
galerie

Cromoterapia - culori pentru corp şi spirit

de Magali Ceruti

Titlu apărut în colecția Starea de bine. Prestige la Prestige

Id: #420862

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

CROMOTERAPIA ESTE O DISCIPLINĂ CARE ARE ORIGINI FOARTE VECHI. Medicina tradiţională a acordat întotdeauna o importanţă deosebită influenţei culorilor asupra sănătăţii fizice şi emoţionale a oamenilor. Diferite popoare le-au folosit în scopuri curative. în ritualuri magice şi religioase, dincolo de cele estetice. Cuvântul „cromoterapie" provine din cuvântul grecesc cromos. care înseamnă ..culoare".
    Culoarea este o percepţie a creierului nostru, rezultată din interacţiunea luminii cu materia, în concluzie, cu sistemul nostru ochi-creier. Este, prin urmare, un fenomen vizual, dar. şi mai ales. neurologic şi fiziologic, care influenţează senzaţiile noastre şi felul de a ne comporta. Cromoterapia se bazează pe un principiu foarte simplu: corpul uman are propria energie, care intei acţionează cu cele din jur. Dacă energia vitală a corpului se modifică, aceasta îşi pierde echilibrul şi se îmbolnăveşte. Culorile, capabile să vibreze în armonie cu organismul uman, îl pot ajuta să-şi regăsească armonia pierdută. Sunt utilizate toate culorile, separat sau combinate între ele, cu excepţia albului. întrucât este greu absorbabilă. şi negrul, considerat a fi negarea culorii în sine. Acestea pot fi folosite de organism în diferite moduri: prin vestimentaţie, prin alimentaţie, prin expunerea la lumina soarelui, care le cuprinde pe toate, cu echipamente speciale etc. De fapt. facem uz adesea de cromoterapie fără să conştientizăm, prin alegerea unei ţinute care ne tace să ne simţim bine. prin verdele de la ţară sau albastrul cerului, care ne trezesc dorinţa de a trăi.
    Importanţa culorilor în viaţa noastră cotidiană este evidentă şi prin folosirea, pe scară largă, a anumitor expresii, cum ar fi: „a vedea totul în negru", adică într-un mod pesimist. Cromoterapia. tratată fără consideraţie în repetate rânduri. întrucât s-a considerat că nu are nicio bază ştiinţifică, a fost recent reevaluată, datorită studiilor care au demonstrat influenţa culorilor asupra sistemului nervos, imunitar şi metabolic. Este vorba despre o medicină alternativă, care se integrează perfect cu alte discipline holistice. cum ar fi terapia cu cristale, reiki. feng-shui etc.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Magali Ceruti

Traducător: Beatrice Cristina Baciu

Data apariției: februarie 2022

ISBN: 9786069609491

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 64

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Prestige

Teme: suflet