TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cortegiul magilor. Ediția a doua
Cortegiul magilor. Ediția a doua
Vezi
galerie

Cortegiul magilor. Ediția a doua

de Adrian Popescu

Id: #419114

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Această narațiune cu subiect sacru, Nașterea Domnului, mi-a fost cerută prin 1993-1994 de regretatul Mircea Ciobanu, redactor pe atunci la Editura  Eminescu. Cartea s-a alcătuit parcă de la sine, iar dorința mea de a oferi tinerilor o călătorie imaginară prin Țara Sfântă, spre Betleem, unde eternitatea străpunge istoria, a fost ardentă. Capitolele romanului sunt tot atâtea discrete introduceri în specificul locurilor prin care caravana celor trei Crai de la Răsărit se îndreaptă spre ieslea unui copil iudeu, om și Dumnezeu... Totul este relatat de personajul Adri, urmând fericit, alături de cei trei magi, steaua care-i călăuzește zi și noapte. Firul epic am vrut să susțină culorile trăirii.” - Adrian Popescu

„În trupușorul acelui Copil eram noi, cei care îl adoram, și generațiile care aveau să vină să I se închine, implorându-I ajutorul și mântuirea, rugându-L să ducă pe umerii Săi sarcina grea a păcatelor și a inconsecvențelor, a negărilor și a crimelor tuturor celor ca noi, slabi și vinovați. El va fi Mielul înjunghiat pe altar. El va fi Preotul Suprem pentru noi la Tatăl. El va fi Regele umanității unite sub Domnia Lui. El va fi Legiuitorul ale cărui Porunci ne conduc, pas cu pas, anotimp cu anotimp, la viața fără de moarte și la izvorul tinereții veșnice. Trei crai L-au prevestit și au venit din Răsărit să I se închine. S-ar putea ca Melchior și Gaspar (care are înaintași în îndepărtata Indie) și stăpânul meu, Balthazar, să fie și vestitorii voștri, aducându-vă, oameni buni, Mesajul bucuriei: „Nu mai umblați în întuneric. El a sosit!”.” - Adrian Popescu, fragment din Cortegiul magilor

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adrian Popescu

Data apariției: decembrie 2021

ISBN: 9786067977936

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 196

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană

 

Opinii editoriale

Adrian Popescu este și autorul unor volume de proză, Tânărul Francisc (1992) și Cortegiul magilor (1996), unde reia, în stilul unei hagiografii romanțate, biografia Sfântului Francisc ori rescrie romanesc tema călătoriei inițiatice a celor trei magi, într-un discurs narativ reușit.

Raluca Dună

În Cortegiul magilor e reluat motivul poemului ce deschide volumul Călătoria continuă: drumul celor trei magi spre Betleem. Narațiunea are candoare și pitoresc necontrafăcut.

Dinu Flămând

O fermecătoare poveste de Crăciun, care ar putea face înconjurul planetei dacă ar fi tradusă cu artă în limbi de circulație, este Cortegiul magilor (1996). Autorul istorisește călătoria întreprinsă de „cei trei magi”, Balthazar, Melchior și Gaspar, la Ierusalim și apoi la Betleem, în scopul de a se închina nou-născutului Isus... Faptele sunt relatate la persoana întâi din perspectiva servitorului lui Balthazar.

Alex. Ștefănescu