TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Liniștea este cheia
Vezi
galerie

Liniștea este cheia

de Ryan Holiday

Id: #420591

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Liniștea este cheia /  Stillness Is the Key de Ryan Holiday este genul de lectură care te face bine la propriu, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Asta pentru că este o carte despre cum să trăiești frumos, care se adresează în egală măsură celor care se simt copleșiți de zgomotul de fundal al lumii moderne, dar și celor care încearcă să se regăsească într-un mediu plin de distrageri. În acest sens, talentatul Ryan Holiday vorbește în cartea de față despre ceea ce budiștii numesc „upekkha”, musulmanii „aslama”, evreii „hishtavut”, grecii „euthymia” și „hesychia”, epicurienii „ataraxia”, iar creștinii „aequanimitas”, sau… despre ceea ce noi, pe românește numim liniștea sufletească și cum să o dobândești.

Motivul pentru care cu toții ar trebui să ne preocupăm mai mult să dobândim liniștea sufletească, este de părere Ryan Holiday, este faptul că ea reprezintă cheia pentru a fi un părinte mai bun, un artist mai bun, un investitor mai bun, un sportiv mai bun, un om de știință mai bun și un om mai bun. 

Sursa de inspirație pentru această carte au constituit-o marile curente filosofice și religii ale lumii precum budismul, stoicismul, epicurismul, creștinismul sau hinduismul, întrucât toate au venerat pacea interioară, considerând-o binele suprem și secretul pentru a atinge înalta performanță și pentru a avea o viață fericită. Nu întâmplător, întreaga carte este presărată cu citate și cuvinte pline de înțelepciune ale lui Marcus Aurelius, unul din filosofii stoici preferați ai lui Ryan Holiday.

Lumea în care trăim e atât de zgomotoasă... Pare aproape incredibil faptul că mai reușim să avem gânduri coerente printre atâtea claxoane de mașini, sirene de ambulanțe, radiouri gălăgioase, alarme de telefoane mobile, notificări ale rețelelor sociale, drujbe, avioane, și alte astfel de surse de zgomot. 

În plus, mediul descris de Ryan Holiday în cartea de față ne este familiar tuturor:

„Birourile gem de hârtii, iar mesajele din inbox-uri sunt nesfârșite. Putem fi întotdeauna contactați, ceea ce înseamnă că discuțiile în contradictoriu și informațiile de ultimă oră sunt mereu la un pas de noi. Știrile ne bombardează cu tot felul de crize de pe fiecare ecran pe care îl avem – și avem multe. Rutina muncii ne epuizează și pare că nu se mai oprește. Mâncăm în exces, dar suntem subnutriți. Suprastimulați, suprasolicitați și singuri.”

Prin urmare, întrebarea pe care ne-o adresează autorul este:

„Cine are puterea să se oprească? Cine are timp să se gândească? Există cineva care să nu fie afectat de vacarmul și disfuncționalitățile vremurilor noastre?”

Acesta ar trebui să fie un subiect de meditație pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult cu cât, după cum spunea Blaise Pascal în 1654,  „Toate problemele umanității provin din incapacitatea omului de a sta liniștit, de unul singur, într-o încăpere.“

Așadar, scopul acestei cărți este: „să ne arate cum să descoperim și să ne inspirăm din liniștea pe care deja o avem. Cartea de față este o tentativă de a răspunde la o întrebare presantă a vremurilor noastre: Dacă momentele de liniște sunt cele mai bune și dacă atât de mulți oameni înțelepți și virtuoși le-au ridicat în slăvi, cum se face că sunt atât de rare?”

Pentru a te ajuta să îți regăsești liniștea sufletească autorul îți va furniza poveștile și strategiile unor oameni care au găsit modalități de a-și regăsi pacea interioară în ciuda mediului în care au fost nevoiți să trăiască și care a fost la fel de gălăgios ca cel în care ne ducem noi astăzi traiul. Inspiră-te așadar din poveștile pe care le vei regăsi în această carte, referitoare la: John F. Kennedy, Winston Churchill, Fred Rogers, Anna Frank, regina Victoria, Socrate, Napoleon, Leonardo da Vinci sau Marc Aureliu, pentru a-ți regăsi pacea interioară și folosește strategiile oferite de Ryan Holiday pentru a-ți pune ordine în gânduri, a-ți gestiona emoțiile și a-ți cunoaște trupul. Asta pentru că, este de părere Ryan Holiday, regăsirea liniștii sufletești depinde de trei domenii esențiale: mintea, spiritul și trupul.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ryan Holiday

Data apariției: ianuarie 2022

Titlu original: Stillness Is the Key

ISBN: 9786069138687

Copertă: Paperback

Număr pagini: 275

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: suflet

Editura: Act și Politon

Ryan Holiday
Ryan Holiday
Autor

Ryan Holiday este specialist în strategie media și un scriitor cunoscut în domen...

vezi autor