TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Start! Un corp activ, un creier sclipitor
Start! Un corp activ, un creier sclipitor
Vezi
galerie

Start! Un corp activ, un creier sclipitor

de John J. Ratey, Eric Hagerman

Titlu apărut în colecția Psihopractica la Herald

Id: #420574

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Știința revoluționară a legăturii dintre exercițiile fizice și dezvoltarea creierului
 

Descriere produs

Studiile din ultimii 10 ani efectuate asupra legăturii creier‒corp indică o mulțime de suprapuneri între atenție, conștiință și mișcare. Totodată ele arată că activitatea fizică este scânteia care declanșează schimbări biologice ce încurajează celulele nervoase să stabilească noi legături pentru ca creierul să poată învăța și să se poată adapta la provocări. Activitatea aerobă, exercițiile fizice, mișcarea, reglează sisteme din organism care ar putea fi dezechilibrate optimizându-le pe cele care nu sunt. Exercițiile fizice sunt un instrument indispensabil pentru oricine își dorește să-și atingă cel mai înalt potențial!

 

  • Ne putem folosi de corp pentru a ne vindeca creierul!
  • Făcând mișcare de cel puțin 3 ori pe săptămână contracarăm semnificativ impactul depresiei, furiei, al stresului și al „neîncrederii cinice” în viață.
  • Persoanele care fac mișcare sunt mai puțin anxioase, mai puțin deprimate, mai puțin nevrotice și, de asemenea, mai deschise din punct de vedere social.
  • Activitatea fizică stimulează crearea de noi legături neuronale, învățarea și adaptarea și păstrează echilibrul neuro–chimic la nivelul întregului creier.
  • Mai mult stres cere mai multă mișcare!
  • Exercițiile fizice declanșează procesul de recuperare din mușchi și din neuroni, ne fac corpurile și mințile mai puternice și mai reziliente, astfel încât să reacționăm decisiv și eficient.
  • Mișcarea contracarează depresia aproape la orice nivel!

 

Această carte oferă pe înțelesul tuturor idei științifice pline de inspirație care fac legătura între exercițiile fizice și creier subliniind ideea că mișcarea are un impact profund asupra abilităților cognitive și asupra sănătății mentale. Mișcarea este pur și simplu unul dintre cele mai bune tratamente pe care le avem la dispoziție pentru cele mai multe probleme psihiatrice și fiziologice.

 

Start! Un corp activ ‒ un creier sclipitor este un ghid bine documentat despre cum să ne disciplinăm creierul cu ajutorul exercițiilor fizice pentru a preveni bolile degenerative cauzate de îmbătrânire și cum să ne influențăm biologia dispoziției sufletești pentru a atinge starea de bine în propria viață.

extinde
 

Detalii produs

Autor: John J. Ratey, Eric Hagerman

Traducător: Ines Simionescu

Data apariției: aprilie 2021

Titlu original: Spark: The Revolutionary New Science of Exercise and the Brain

ISBN: 9789731118741

Copertă: Paperback

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: stres, succes, suflet

Editura: Herald

John J. Ratey
John J. Ratey
Autor

Dr. John J. Ratey este Profesor Asociat de Psihiatrie Clinică la Școala Medicală...

vezi autor
Eric Hagerman
Eric Hagerman
Autor

Eric Hagerman a lucrat ca redactor la publicațiile Popular Science și Outside....

vezi autor