TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Buddha a spus. Cuvinte de înțelepciune transmise în texte alese din Sutte și Dhammapada 978-973-111-977-9
Buddha a spus. Cuvinte de înțelepciune transmise în texte alese din Sutte și Dhammapada
Vezi
galerie

Buddha a spus. Cuvinte de înțelepciune transmise în texte alese din Sutte și Dhammapada

de Walpola Rahula

Titlu apărut în colecția DHAMMA la Herald

Id: #431181

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Buddha a spus de Walpola Rahula este o călătorie captivantă și accesibilă prin învățăturile și înțelepciunea lui Buddha. Volumul aduce în prim-plan esența învățăturilor lui Buddha și modul în care acestea pot aduce îmbunătățiri semnificative în viața noastră modernă.

 

Cu o abordare simplă și directă, autorul ghidează cititorii prin conceptele cheie ale budismului, precum Calea de Mijloc sau Eliberarea și înțelegerea naturii suferinței. Cartea nu doar prezintă învățăturile, ci și contextualizează înțelegerea lor în lumea contemporană, oferind cititorilor un ghid prețios pentru înțelegerea profundă a învățăturilor lui Buddha și pentru integrarea lor în propria călătorie spirituală.

 

Considerată o introducere clasică în filosofia budistă pentru cititorul modern, Buddha a spus reprezintă o relatare clară, la îndemâna oricui, despre principiile fundamentale ale doctrinei budiste, așa cum se regăsesc acestea în cele mai multe texte străvechi, denumite „Tradiția” (Agama) în sanscrită și „Corpul Canonic” (Nikaya) în pali.

 

Venerabilul Rahula Walpola a abordat în această lucrare aproape orice aspect care este comun acceptat drept învățătura esențială și fundamentală a lui Buddha. Acestea sunt doctrinele celor Patru Adevăruri Nobile, Calea Nobilă în Opt Părți, Cele Cinci Agregate, Karma, Renașterea, Lanțul Condiționarilor (Paticcasamuppada), doctrina absenței Sinelui personal (Anatta), Stabilirea Conștientizării (Satipatthana).

 

Cartea lui Walpola Rahula a avut un impact dramatic asupra gândirii budiste în Occident, dar interesul său este departe de a fi doar istoric: rămâne una dintre cele mai lucide și autentice introduceri disponibile în limba engleză, chiar și astăzi. Recomandată pentru nou-veniți în budism sau pentru oricine caută o bază solidă în doctrina budistă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Walpola Rahula

Traducător: Petre Botnariuc

Data apariției: august 2023

ISBN: 5948417570042

EAN-13: 5948417570042

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: emoții, suflet