TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Isihasm și Rugăciune
Isihasm și Rugăciune
Vezi
galerie

Isihasm și Rugăciune

de Irénée Hausherr

Titlu apărut în colecția Spiritualitate creştină la Herald

Id: #429147

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Studii și exerciții spirituale isihaste ce însuflețesc practica neîncetată a rugăciunii inimii
 

Descriere produs

Cartea Isihasm și rugăciune grupează studii dedicate de părintele Irénée Hausherr temelor care i-au fost atât de dragi în cariera sa, legate de spiritualitatea creștină, în particular de cea răsăriteană: isihasmul, rugăciunea continuă, mistică. Irénée Hausherr invită cititorul să parcurgă o călătorie fascinantă în timp și spatiu, pornind de la Evanghelii și continuând cu tradiția filocalica orientală, cu ascetica și mistica siriană ori cu „exercițiile spirituale” ale Sfântului Ignatiu de Loyola, pentru a ajunge la locul, rolul și modalitățile rugăciunii în viața creștină contemporană.

 

Studiile poartă amprenta erudiției și acribiei unui cercetător de calibru, dar sunt, în același timp, străbătute de acel duh specific scrierilor patristice, care captivează mintea și sufletul cititorului. Printr-un discurs în egală măsură savant și cursiv, Irénée Hausherr nu pune în lumină doar frumusețea isihasmului și a rugăciunii, ci dezvăluie și un mecanism de înțelegere a realităților spirituale, o metodă, un drum de urmat, în buna tradiție a Părinților.” – Radu-Cosmin Săvulescu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Irénée Hausherr

Traducător: Radu Cosmin Săvulescu

Data apariției: martie 2023

Titlu original: Hesychasme et priere

ISBN: 978-973-111-981-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: creștinism, curiozitate, Dumnezeu, suflet

 

Opinii editoriale

Întreaga lume știe valoarea excepțională a contribuției aduse de părintele Hausherr la cunoașterea spiritualității antice orientale. De patruzeci de ani, el nu s-a mulțumit să fie filologul care editează texte sau eruditul care lămurește cutare sau cutare punct particular din istorie; a știut să dobândească o cunoaștere interioară și savuroasă a spiritualității care îi animă în credință pe părinții noștri. Mai mult decât atât, a știut, prin publicațiile sale scrise și prin învățătura sa orală, să împărtășească celorlalți pasiunea care îl animă și să le permită să realizeze cât de mult poate înțelepciunea creștină de altădată să fie chiar și astăzi un izvor de viață.

Jean-Claude Guy, S. J.
Irénée Hausherr
Irénée Hausherr
Autor

Irénée Hausherr (7 iunie 1881, Eguisheim – 5 decembrie 1978, Colmar) a fost poat...

vezi autor