TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viața și vremurile lui Michael K HF-JMC-VIVLMK-17-N-001
Vezi
galerie

Viața și vremurile lui Michael K

de J.M. Coetzee

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #249460

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Viața și vremurile lui Michael K a primit Booker Prize în 1983 și Prix Femina Étranger în 1985.

 

Viața pare să fi intrat pe un făgaș lipsit de suferință, dar și de bucurie, pentru Michael K, un bărbat de culoare din Cape Town. Orfan de tată, petrecându-și copilăria stigmatizată departe de mamă, în cămine și centre de reeducare, tânărul devine grădinar în slujba consiliului local. Nimic nu pare să-i tulbure traiul monoton, până în clipa când mama sa, grav bolnavă, ia hotărârea de a se întoarce în ținuturile natale, unde dorește să-și sfârșească zilele, departe de orașul sfâșiat de un război civil care nu este al lor și pe care nu îl înțeleg, dar ale cărui consecințe le afectează în mod direct viețile. Urcându-și mama și puțina avuție într-un cărucior improvizat, Michael K trăiește o adevărată odisee printr-o lume care-și poartă la vedere cicatricile mereu reînnoite ale unei istorii tragice. Drumul către Prince Albert, acolo unde se sfârșește viața mamei sale, e plin de violență, foame, pericole, ocolișuri, ascunzători, soldați fanatici sau dezertori. Povestea lui Michael K este însă una a supraviețuirii lipsite de iluzii, spusă în stilul alb, plin de forță, care l-a consacrat pe J.M. Coetzee.

extinde
 

Detalii produs

Autor: J.M. Coetzee

Traducător: Eduard Bucescu

Data apariției: iulie 2017

Titlu original: Life & Times of Michael K

ISBN: 978-606-779-220-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: război, supraviețuire, conflict, fericire

 

Opinii editoriale

„Viața și vremurile lui Michael K este o carte care te subjugă. Dramatismul poveștii creează un vacuum care te soarbe și, pe măsură ce te adâncești în lectură, descoperi un erou curajos, de neclintit, un adevărat artist al evadării în mijlocul unei lumi aflate într-o continuă luptă.”

The New York Times

„O capodoperă dură și limpede, asemenea unui diamant îndelung șlefuit.”

Los Angeles Times

„Nici unul dintre aceste cuvinte nu a fost folosit până acum pentru a descrie stilul lui Coetzee: baroc, amețitor, plin de culoare, exuberant, hiperbolic, hiperrealist, fantastic, picaresc, tragicomic, palpitant, viguros, plin de viață.”

The Independent
J.M. Coetzee
J.M. Coetzee
Autor

John Maxwell Coetzee (n. Cape Town, 9 februarie 1940) îşi încheie strălucit stud...

vezi autor