TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Clara citește Proust 978-606-097-290-7
Clara citește Proust
Vezi
galerie

Clara citește Proust

de Stéphane Carlier

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #431325

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Publicat la centenarul morții lui Marcel Proust, pe care îl omagiază, romanul Clara citește Proust a fost distins cu Prix Albert Bichot 2022, „Livres en Vignes”, Prix du Cercle Littéraire Proustien 2022, Prix @ttitude 2022, Prix littéraire des Rotary clubs de langue française 2022.

 

„Proust. Înainte, acest nume mitic era pentru ea ca acela al anumitor orașe – Capri, Sankt‑Petersburg… – unde părea de la sine înțeles că nu va pune piciorul niciodată.”

 

Clara este angajata doamnei Habib și lucrează într-un coafor obscur dintr-un orășel din Saône-et-Loire. Are doar 23 de ani, dar viața ei e o rutină nesfârșită, punctată monoton de remarcile melancolice ale patroanei, confesiunile clientelor, înstrăinarea de un iubit chipeș ca un prinț din universul Disney și indiferența unui motan care nu se lasă mângâiat. Doar versurile cântecelor difuzate la radio o mai fac să viseze. Sau vizita unui client necunoscut, care îi oferă Clarei șansa unei întâlniri improbabile cu bărbatul care îi va schimba viața: Marcel Proust.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Stéphane Carlier

Traducător: Mădălina Ghiu

Data apariției: august 2023

ISBN: 978-606-097-290-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: fericire

 

Opinii editoriale

Clara citește Proust îți aduce zâmbetul pe buze și, inevitabil, te face să vrei să te întorci la scrierile lui Proust, dar și la toate marile opere în lumea cărora poți evada.”

La Presse

„O poveste despre emancipare, tandră, ironică și un minunat omagiu adus puterii cărților.”

Midi libre

„Cu umor și o bună doză de erudiție, Carlier farmecă prin acest roman diabolic de inteligent și reconfortant, despre puterea literaturii, care ne salvează și ne permite să trăim alte vieți decât ale noastre. Jubilatoriu.”

L’Arche