TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mesagerii ploii HF-ISK-MESAGP-19-N-001
Vezi
galerie

Mesagerii ploii

de Ismail Kadare

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #263397

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ismail Kadare este una dintre cele mai puternice voci ale literaturii europene contemporane. În 2005 i s-a acordat primul International Man Booker Prize.

 

În Albania secolului al XV-lea, războiul bate la ușă. Locuitorii cetății de scaun și-au ales soarta. Nu au primit pacea otomană, pe care solia sultanului le-o promitea în schimbul abjurării, iar acum așteaptă riposta neîntârziată a imperiului. Iar odată cu primăvara sosește și imensa armată turcă, înaintând leneș și inexorabil spre fortăreață. Capitularea, se pare, nu e decât o chestiune de timp. Dar acest timp, infim în durata istoriei, este nesfârșit pentru cei prinși în încleștarea în care se înfruntă două lumi. Stelele consultate de astrolog rămân tăcute. Imamii prevestesc victoria, iar poetul orb plânge în versuri prăpădul. Unde e adevărul? Ce să scrie cronicarul oștirii? Un lucru e sigur: indiferent de care parte se va înclina balanța în săptămânile, apoi lunile de asediu și de arșiță, cadențate de bubuitul înnebunitor al tobelor, și eroii, și lașii vor avea aceeași soartă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ismail Kadare

Traducător: Marius Dobrescu

Data apariției: iulie 2019

ISBN: 978-606-779-511-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: adevăr, destin, emoții, război

 

Opinii editoriale

„Un roman-cronică de un realism perfect și nemilos, tensionat, transformat în mit de bogăția simbolurilor și amintindu-ne astfel de Troia.”

Le Monde
Ismail Kadare
Ismail Kadare
Autor

Ismail Kadare s-a născut la Gjirokastra, în Albania, în 1936. A absolvit filolog...

vezi autor