TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pachet Duminică - cărți de citit dintr-o suflare
Pachet Duminică - cărți de citit dintr-o suflare
Vezi
galerie

Pachet Duminică - cărți de citit dintr-o suflare

de Ismail Kadare, Joyce Carol Oates, Gabriel García Márquez, Miguel Bonnefoy, Sam Riviere

Id: #422232

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cioc-Cioc! Finalul de săptămână e aici. Știm, cum te simți. Pare că ai clipit și weekendul a și trecut. Dar, înainte să cauți în bibliotecă Pachetul pentru motivația de luni, noi zicem să continui relaxarea și duminică. Ți-am pregătit un pachet cu lecturi lejere și fermecătoare.



Ce mod mai bun de a-ți relaxa mintea și sufletul într-o zi de duminică decât prin poezie? Și acum, să fim sinceri, când ai dat ultima oară o șansă poeziei? Dacă nu acum, atunci când să fie oare cel mai potrivit momet? Te invităm să îl descoperi pe unul dintre cei mai cunoscuți poeți britanici contemporani, să te lași purtat printre versurile sale inedite și Sper(ăm) să-ți rezolvi problemele și să te bucuri de toamnă, sau de primăvară până una alta.


Relatarea unui naufragiat ne spune povestea lui Luis Alejandro Velasco care a uimit lumea reușind să supraviețuiască după ce a umblat în derivă timp de zece zile pe apele Mării Caraibilor. Acesta a reușit să se salveze după ce puntea vasului pe care se afla a fost măturată de valurile învolburate. Luis a plutit în derivă într-o barcă, fără apă sau hrană și tot timpul cu teama de a fi atacat de rechinii înfometați.



E dificil să fii forțat să te dezrădăcinezi. Să plutești în neant, departe de oamenii și locul tău. Să nu mai ai un acasă. Despre asta este Ereditate. O carte care oglindește Europa zilelor noastre. O poveste despre exil și căutarea avidă a locului de apartenență. Despre eterna reîntoarcere la o patrie natală atât de aprig dorită.



Violul se petrece cu strigăte solitare în miez de noapte și cu de șoapte terifiante în liniștea după-amiezii. Pe acest fundal, Joyce Carol Oates, laureată a National Book Award, ne deapănă povestea Teenei și a lui Bethie, a agresorilor lor și a unui erou neașteptat și tăcut, un bărbat care știe ce înseamnă dreptatea. Și iubirea.



Uneori, timpul nu le vindecă pe toate, ci le șterge cu buretele. Iar noi încercăm să reconstituim convorbiri încețoșate. Exact asta face Kadare, în Înfruntare la nivel înalt. Cea mai recentă carte a sa este un amețitor joc al oglinzilor. Maestrul nuanțelor și dilemelor etice ne vorbește meditativ despre responsabilități și adevăr, fragilități și curaj.



Știi Vara în care mama a avut ochii verzi? Tatiana Țîbuleac ne-o descrie în primul ei roman. Imaginile dinamice se desfășoară furios și hipnotic, în ceea ce devine o proză scurtă și intensă. Asemănător Portocalei mecanice, acest roman pune punct săptămânii tale, în cel mai relaxant mod.


extinde
Ismail Kadare
Ismail Kadare
Autor

Ismail Kadare s-a născut la Gjirokastra, în Albania, în 1936. A absolvit filolog...

vezi autor
Joyce Carol Oates
Joyce Carol Oates
Autor

Reputaţia prodigioasei autoare nord-americane Joyce Carol Oates se bazează pe un...

vezi autor
Gabriel García Márquez
Gabriel García Márquez
Autor

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1982, scriitorul columbian Gabri...

vezi autor
Miguel Bonnefoy
Miguel Bonnefoy
Autor

Miguel Bonnefoy s-a născut în 1986, în Franța, dintr-o mamă venezueleană și un t...

vezi autor
Sam Riviere
Sam Riviere
Autor

Sam Riviere a publicat volumele de poezie 81 Austerities (2012), Kim Kardashian`...

vezi autor