TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fata de la Savoy AI-HAG-FATDLS-19-N-001
Vezi
galerie

Fata de la Savoy

de Hazel Gaynor

Titlu apărut în colecția Corola la Act și Politon

Id: #263089

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fata de la Savoy / The Girl from the Savoy de Hazel Gaynor este povestea unui vis, povestea unei vieți și totodată povestea unei femei pe nume Dorothy Mary Lane (Dolly). O poveste melodramatică, contemporană cu Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald, care se petrece în Londra anilor ’20 marcată de dramele războiului și din care încă mai răzbate parcă scârțâitul plăcilor de patefon pe ritmuri de jazz. Tunsorile bob, moda garçonne și rujul strident completează și ele atmosfera acestei epoci în care spectacolele de cabaret și piesele montate la Covent Garden, alături de dansul Charleston, reprezintă noul suflu al vieții care își reia încet cursul după un război necruțător.

„La sfârșitul războiului, inima mi-era sfâșiată, visurile spulberate și speranțele năruite. Fără să fi călcat vreodată pe un câmp de bătălie, eram și eu rănită.”

Fata de la Savoy este un roman de ficțiune istorică cu o acțiune complexă ce se derulează pe patru planuri diferite, din trecut și prezent. Povestea urmărește pe de o parte prezentul protagonistei Dolly, o fată venită din provincie la Londra unde muncește ca menajeră într-un hotel pentru a-și câștiga existența, dar care visează măreț să devină dansatoare asemenea idolului ei Loretta May.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Hazel Gaynor

Traducător: Anca-Claudia Bunea

Data apariției: mai 2019

Titlu original: The Girl from the Savoy

ISBN: 9786069134696

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Act și Politon

 

Opinii editoriale

O carte frumoasa de ficțiune istorică… o lectură perfectă pentru vară.

Examiner.com

Hazel Gaynor surprinde atât durerea cât și speranța Angliei dintre războaie în acest roman plin de imaginație, cu personaje de neuitat, ambiții imposibile și întorsături neașteptate ale destinului. Odată ce ai început-o, te provoc să o lași din mână.

Kathleen Tessaro, autoarea cărții „The Perfume Collector and Rare Objects”

Somptuoasă, superbă, autentică și surprinzătoare, Hazel Gaynor a scris încă un hit.

Sunday Independent

Ultimul roman al lui Gaynor îi duce pe cititori rapid și complet în lumea fascinantă a Londrei interbelice. Această poveste despre pierdere și dorință, dar și despre puterea ambiției și a viselor de a ne duce mai departe este bogată în amănunte despre această perioadă și în personaje de neuitat.

Booklist

Drumul lui Dolly spre succes și secretul care o bântuie contribuie deopotrivă la finalul satisfăcător al acestui roman istoric.

Publishers Weekly

O poveste incredibil de evocatoarea și atât de viu spusă… Mi-a plăcut fiecare din paginile ei minunat scrise.

Claudia Carroll, autoarea romanului „All She Ever Wished For”
Hazel Gaynor
Hazel Gaynor
Autor

Hazel Gaynor este o scriitoare independentă originară din Yorkshire, Anglia, sta...

vezi autor