TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Supraviețuitorii
Vezi
galerie

Supraviețuitorii

de Alex Schulman

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #422536

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman hipnotizant, cu o structură originală, bestsellerul suedez Supraviețuitorii, apărut în 2020, s-a impus ca o mare revelație internațională, fiind tradus în 33 de țări.

 

Când trei frați se întorc la casa în care și-au petrecut verile în copilărie și unde, cu mai bine de 20 de ani în urmă, un accident devastator le-a modificat existența, totul în jurul lor îi întâmpină firesc – sauna, lacul, peisajul sunt familiare, și totuși cei trei par a se mișca într-o viață care nu le aparține. Înstrăinați unul de altul, Benjamin, Pierre și Nils revin pentru a îndeplini ultima dorință a mamei, despre care află în seara dinaintea înmormântării sale: cenușa să-i fie împrăștiată la casa de lângă lac. Neliniștitor în felul în care dezvăluie treptat când copilăria fraților, când viața lor adultă, de o melancolie deopotrivă delicată și crudă, construit extrem de abil, pivotând între un fir narativ ce aparține trecutului și urcă spre finalul inimaginabil, și un altul care coboară dinspre secvența morții mamei către același moment de cotitură, Supraviețuitorii este un roman intens, apăsător și acut senzorial despre copilărie, cu secretele și, mai cu seamă, cu traumele care lasă urme adânci.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alex Schulman

Traducător: Elena-Maria Morogan

Data apariției: aprilie 2022

Titlu original: Överlevarna

ISBN: 978-606-779-983-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: copilărie, Melancolie

 

Opinii editoriale

„Un tur de forță îndrăzneț, Supraviețuitorii ne conduce într-un labirint emoțional profund. Veți plânge pentru acești frați. Pentru bărbații care devin, pentru copiii care au fost, pentru inocența pierdută.”

Fredrik Backman

„O evocare a copilăriei în care frumusețea și teroarea sunt inseparabile. Un roman desăvârșit.”

The Guardian

„Un final care te obligă să iei cartea de la început. Un roman unic.”

Le Figaro Magazine

„Schulman descrie cu delicatețe și cu un stil precis ce li se întâmplă copiilor lipsiți de apărare în fața părinților și a lumii. Și cum absența iubirii creează o gaură neagră, care crește până când ajunge să devoreze totul. Excelent.”

Der Spiegel

„Un roman liric, străbătut de suspans psihologic. Redat cu o imensă forță.”

Wall Street Journal