TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mary HF-ARF-MARY00-17-N-001
Vezi
galerie

Mary

de Aris Fioretos

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #248938

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Mary a fost nominalizat pe lista scurtă la Premiul August, distins cu Premiul pentru roman al Radioului Suedez, Premiul pentru roman al orașului Gävle și Premiul Jeanette Schocken al orașului Bremerhaven.

 

Parabolă politică despre dictatură sau arheologie a sufletului omenesc prins în capcanele istoriei, Mary este în același timp o carte a supraviețuirii în orice condiții, chiar și atunci când ai pierdut totul. Performanța narativă este remarcabilă: scrisă de un autor bărbat, cartea dă voce și conștiința unei femei însărcinate – Maria eternă –, fără vreo notă falsă. Povestea torturilor pe care ea le îndură are efect de catharsis, iar răul, paradoxal, pune în lumină gesturi de o nespusă gingășie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aris Fioretos

Traducător: Elena-Maria Morogan

Data apariției: mai 2017

Titlu original: Mary

ISBN: 978-606-779-210-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: dictatură, conflict, suflet, supraviețuire

 

Opinii editoriale

„Decizia cumplită pe care Mary trebuie să o ia pare desprinsă dintr-o tragedie antică. […] Aris Fioretos a dat calvarului istorisirii și-al aducerii aminte o formă năucitoare.”

Die Zeit

„În ciuda poveștii sumbre pe care o dezvăluie, Mary este o lectură uimitor de plăcută. Ceea ce impresionează este nu numai eleganța stilului, ci și felul în care Fioretos reușește să o șlefuiască folosind mijloace atât de simple și un decor atât de sumar. Mary este un roman splendid, dar mai ales un roman răvășitor.”

NT
Aris Fioretos
Aris Fioretos
Autor

Aris Fioretos s-a născut în 1960 la Göteborg și a copilărit la Lund. Este fiul u...

vezi autor