TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept penal român. Vol. I. Art. 1-52, 172-187
Vezi
galerie

Drept penal român. Vol. I. Art. 1-52, 172-187

de Constantin Duvac

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #388007

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea Drept penal român, structurată în patru volume (vol. I și II – partea generală, vol. III și IV – partea specială) oferă o cuprinzătoare analiză teoretică și practică a tuturor instituțiilor specifice dreptului penal, atât partea generală, cât și partea specială, în reglementarea Codului penal din 2014, cu toate modificările la zi.

Cartea este adresată în primul rând studenților facultăților de drept, aflați la început de drum în studierea normelor penale și în descifrarea științei dreptului penal, însă ea poate reprezenta un instrument util și pentru teoreticienii și practicienii dreptului.

Volumul I. Art. 1-52 și 172-187 din Codul penal (Titlurile I, II și X ale Părții generale – legea penală și limitele ei de aplicare, infracțiunea, respectiv, înțelesul unor termeni sau expresii în legea penală) cuprinde o parte introductivă a dreptului penal, în care au fost plasate explicațiile relative la: dreptul penal, ca ramură a dreptului; principalele școli și curente de politică penală; perspectiva istorică asupra dreptului penal român; știința dreptului penal din România; izvoarele dreptului penal român; normele juridice penale; interpretarea legii penale; concursul de norme penale (texte) și înțelesul unor termeni sau expresii în legea penală. Analiza continuă cu examinarea aprofundată a dispozițiilor art. 1-52 și art. 172-187 din Codul penal.

Explicațiile teoretice sunt completate cu exemple și extrase relevante din jurisprudența Curții Constituționale și a instanțelor judecătorești, precum și din deciziile Curții Europene a Drepturilor Omului și ale Curții de Justiție a Uniunii Europene, incidente în materia dreptului penal.

Nu în ultimul rând, o atenție deosebită este acordată studiului critic al normelor penale, în urma căruia au fost formulate sugestii de îmbunătățire a textelor din partea generală a Codului penal și care ar putea servi drept sursă de inspirație legiuitorului ori instanței supreme în procesul de unificare a practicii judiciare penale din România.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Constantin Duvac

Data apariției: octombrie 2021

ISBN: 9786062718619

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 792

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu