TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cadrul normativ și conceptual de analiză a acțiunilor judiciare în materie fiscală (Vol. 1) 978-606-39-1403-4
Vezi
galerie

Cadrul normativ și conceptual de analiză a acțiunilor judiciare în materie fiscală (Vol. 1)

de Valentina Gherasim-Proca

Titlu apărut în colecția Fiscalitate Impozite Taxe la Universul Juridic

Id: #435515

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul are ca obiect central de analiză elementele esențiale ale cadrului normativ principal și secundar din domeniul procedurii fiscale, conceptele și noțiunile de bază specifice acțiunilor judiciare în materie fiscală, respectiv raportul juridic fiscal, creanțele fiscale și actele administrative fiscale.

 

Cuprinsul lucrării. Subiecte de un interes practic deosebit, cum sunt cele care privesc aplicarea legii noi și ultraactivitatea legii vechi în procedurile de administrare a creanțelor fiscale, regulile de bază pentru adoptarea legislației secundare de aplicare a Codului de procedura fiscală și mecanismele administrative de asigurare a interpretării și aplicării unitare a legislației fiscale la nivelul organelor fiscale, se regăsesc prezentate într-o abordare legislativă, jurisprudențială și doctrinară de mare actualitate, ce facilitează buna cunoaștere a regulilor de interpretare și aplicare a actelor normative din domeniul fiscal. Particularitățile anulării și suspendării executării actelor administrative cu caracter normativ care privesc domeniul fiscal, cazurile particulare de acte administrative din acest domeniu, respectiv soluția fiscală individuală anticipată și acordul de preț în avans, cu evidențierea unor elemente specifice regimului lor juridic și a divergențelor doctrinare identificate în legătură cu natura juridică a acestor acte administrative, precum și analiza modificărilor legislative realizate prin Legea nr. 295/2020 cu privire la cazurile de nulitate a actelor fiscale, reprezintă tot atâtea subiecte de mare interes pentru domeniul fiscal ce se regăsesc analizate în acest volum.

 

Puncte forte. Lucrarea oferă profesioniștilor o analiză integrată a acțiunilor judiciare în materie fiscală care permite nu doar cartografierea problematicii actuale cu care se confruntă deopotrivă organele fiscale și contribuabilii/plătitorii din raporturile juridice fiscale litigioase deduse judecății, ci și o perspectivă amplă, globală, ce o poate clarifica, prin soluții juridice și abordări legislative, doctrinare și jurisprudențiale.

 

Publicul-țintă. Specialiștii domeniului fiscal, juriști și economiști, inclusiv studenții facultăților de drept și cu profil economic, precum și auditorii de justiție.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Valentina Gherasim-Proca

Data apariției: martie 2024

ISBN: 978-606-39-1403-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 164

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic