TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Din jurnalul unui politist NE-TRT-DINJUP-21-N-001
Vezi
galerie

Din jurnalul unui politist

de Traian Tandin

Id: #366596

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Această carte surprinde primii pași în carieră ai regretatului polițist scriitor Traian Tandin. Cartea este scrisă sub formă unui jurnal al unui criminalist de excepție ce descrie traiectoria devenirii sale, a perfecționării personale de-a lungul a aproape cinci ani, începând cu Școală de ofițeri de miliție și terminând cu momentul când acesta este transferat la Direcția judiciară, din cadrul Inspectoratului General al Miliției.


Autorul ne „plimbă” prin anii copilăriei, descriind cu o bogăție de detalii rareori întâlnită, modul în care și-a ales carieră, greutățile întâlnite de-a lungul anilor de formare și primele cazuri pe care a trebuit să le rezolve.

 

Sunt prezentate atât cazurile în care a avut succes (uneori chiar răsunător) dar și cazurile în care a eșuat. Un exemplu în acest sens este capitolul intitulat „Comisarul Cadane” în care, tânăr ofițer fiind, încurcă identitatea unui cadavru, mortul „înviind” la numai o luna după ce a fost îngropat. Autorul descrie cu haz cum multă vreme după această întâmplare, colegii săi au continuat să facă glume poreclindu-l „Cadavrul neidentificat”. Porecla fiind însă cam lungă și nu prea plăcută, a fost transformată în „CADANE”.

 

Totuși, odată cu transferul la Circumscripția 10 miliție, în decurs de trei luni, Comisarul Cadane a reușit să rezolve 262 de dosare, noii săi colegi poreclindu-l „2. 6. 2.”.

 

Cartea se încheie cu prezentarea anchetei în cazul incendiului de la Serele Berceni. Incendiul mistuise complet o baracă destul de mare, care adăpostise camere și dormitoare comune destinate muncitorilor sezonieri. Fiind din lemn, arsese foarte repede, astfel că pompierii nu reușiseră să salveze nimic. Autorul a reușit să identifice în foarte scurt timp vinovatul, fiind astfel felicitat de ministrul agriculturii de la acea dată. După acest succes, Traian Tandin a fost transferat la Direcția judiciară, din cadrul Inspectoratului General al Miliției.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Traian Tandin

Data apariției: ianuarie 2021

ISBN: 9786068390833

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Neverland

Traian Tandin
Traian Tandin
Autor

Traian Tandin ( „Comisarul TT”) este colonel în rezervă, fost ofițer de poliție...

vezi autor