TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mathnawi HE-RUD-MPPINS-19-N-001
Mathnawi
Vezi
galerie

Mathnawi

de Rumi Djalal-Ud-Din

Titlu apărut în colecția Înțelepciunea inimii la Herald

Id: #261025

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Poeme, parabole și învățături sufite
 

Descriere produs

Jalāl ud-Dīn Rūmī este unul dintre cei mai cunoscuți maeștri sufi din toate timpurile. Supranumit uneori și „Sultanul Iubirii”, Rūmī a fost o personalitate complexă: poet, jurist, cărturar al Islamului, teolog și mistic, fondator al ordinului Mevlevi (cunoscut și ca „ordin al dervișilor rotitori”, datorită adeziunii adepților săi la practica ceremoniei spirituale Sama – ritual complex care include cântul, dansul inițiatic și o sumă de alte practici interne).

 

Lucrarea sa esențială, Mathnawi, textual „Versetele spirituale”, scrisă în persană, este una dintre cele mai citite și traduse lucrări ale sale. Combinație de poezie și povestiri cu tâlc inițiatic, lucrarea ne încântă atât prin stilul ei inimitabil, cât și prin profunzimea cu care, sub aparența unor întâmplări banale, autorul ne introduce în învățătură sufi, de o profunzime și sensibilitate fără egal.

 

Mathnawi, un vast poem de 25.000 de versuri, împărțit în șase cărți sau daftar. Numele îi vine de la forma prozodică folosită, adică distihuri care rimează între ele. Pe bună dreptate poate fi considerată una din marile capodopere spirituale al umanității. Ea tratează o extraordinară varietate de subiecte și cuprinde istorisiri, fabule, parabole, legende și texte coranice, toate îmbibate de spiritul învățăturilor sufite. Este o carte ce prezintă viața în întregul ei, de la dimensiunea ei mundană și cosmică până la nivelurile trezirii metafizice. A fost începută pe la 1260 și a continuat până la moartea lui Rumi. În ciuda dimensiunilor ei impresionante, lucrarea a fost tradusă în Occident începând cu secolul al XIX lea.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Rumi Djalal-Ud-Din

Traducător: Walter Radu Fotescu

Data apariției: octombrie 2020

Titlu original: Mathnavi

ISBN: 9789731117423

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: mitologie, Cultură

Rumi Djalal-Ud-Din
Rumi Djalal-Ud-Din
Autor

Măiestria lui Djalal ud Din Rumi a fost puternic resimțită de oameni având difer...

vezi autor