TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sui-Generis
Sui-Generis
Vezi
galerie

Sui-Generis

de Paula Bârsan

Id: #421833

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Noul volum de poeme al poetei Paula Bârsan se înscrie într-o constelație poetică astrală, într-o formulă lirică modernistă, extrapolând motive poetice sub semnul luminii cu variante semantice multiple. Eul liric se ființează ca nucleu generator de trăiri concentrice pe o spirală cerească, selenară și solară.

Ceea ce aduce nou acest volum este tendința de încifrare a emoției, de stăpânire lucidă a trăirilor, dând mai multă consistență exprimării subtile, elevate și mult prea elaborate, subordonând efemerul și lumescul unei forme superioare de intelectualizare a actului poetic. Este acesta un semn de maturizare poetică, o mai bună stăpânire a verbului care intra în vecinătăți stilistice complexe, încât decodificarea scoate la iveală o nouă ipostază a eului liric, aplecat mai mult asupra poeziei gnomice, decât sublimării erosului supus destrămării ineluctabile.

Mergând pe aceste coordonate astrale în care se situează discursul liric al poetei, putem remarca un evident progres, ceea ce ne permite s-o definim ca o poetă celestă, preocupată mai mult de înalt, de cerul inimii, de soarele orbitor, un urcuș, așadar, pe o altă treaptă de esențializare a rostirii individuale.

Din acest punct de vedere, nu putem raporta poezia Paulei Bârsan la un model euristic, este unică în peisajul liricii actuale, tocmai prin acest urcuș în spirala de lumina din ce în ce mai intensă, asigurandu-i un axis mundi mult mai înalt, singular, un rotund al fructului cunoașterii, sublimat și golit de materie.

Prin excelentul volum Sui-Generis, poeta Paula Bârsan mai parcurge o treaptă pe drumul anevoios al travaliului poetic, oferind cititorilor o poezie elitistă.” - Elena Netcu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Paula Bârsan

Data apariției: martie 2022

ISBN: 9786060717140

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 170

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Letras

Teme: emoții