TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Săracii egoiști
Săracii egoiști
Vezi
galerie

Săracii egoiști

de Florentina Laic

Id: #429287

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dorința de a urca pe scara socială, de înavuțire rapidă și de control al maselor, a unor indivizi, prin mijloace mai puțin morale, precum manipularea, înșelăciunea, expunerea intimității fără jenă, minciuna, jocul, șantajul etc., dar și urmărirea josnică, tenace, fără scrupule, a realizării scopurilor lor egoiste, toate acestea au dus la apariția unor false valori, la jocuri aproape inumane, pentru putere, la degradarea societății moderne, având o influență nefastă asupra tinerilor.

 

Săracii egoiști tratează, în general, cu umor și ironie, personajele (Parvenita, Leneșul, Lingușitorul, domnul Muncă, doamna Șuncă, Cutra, Vicleanul etc.), exacerbând anumite trăsături de caracter, găsind ceva amuzant și surprinzător, în ridicolul inconștient al acestora, dar și al unor situații de viață. Totodată, acest volum de pamflete și poezii abordează și subiecte mai dure, poate incomode pentru unii, precum nonvaloarea, avarismul, zădărnicia lucrurilor materiale, singurătatea în doi, minciuna, lipsa de patriotism din societatea actuală, prostia, interesul personal, politica „modernă”, aparențele, egoismul etc., într-un mod realist, dar cu umor negru sau sarcasm. Personajele sunt imaginare, nu sunt referiri la nimeni și la nimic… doar la cei care se simt.

 

Să nu uităm că suntem simpli trecători prin viață, iar scopul ei este mântuirea prin iubire și să ne amintim că adevărata fericire este în noi înșine, nu în afara noastră!

extinde
 

Detalii produs

Autor: Florentina Laic

Data apariției: aprilie 2023

ISBN: 9786303120973

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 74

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Letras

Teme: satiră, societate, umor